Home Greek News ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ, Ο Γ.Γ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ 267.720 ευρώ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ- ΕΜΑΚ. “ΠΕΤΑΞΑΝ” ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ. ΤΟΝ ΞΕΣΚΟΝΙΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ, Ο Γ.Γ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ 267.720 ευρώ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ- ΕΜΑΚ. “ΠΕΤΑΞΑΝ” ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ. ΤΟΝ ΞΕΣΚΟΝΙΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

by _
0 comment 173 views

ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ, Ο Γ.Γ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ 267.720 ευρώ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ- ΕΜΑΚ. “ΠΕΤΑΞΑΝ” ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ. ΤΟΝ ΞΕΣΚΟΝΙΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


Τον «έκαψε» η επίτροπος

Απ’ το Λαντζόι Ηλείας, αναρριχήθηκε στα ανώτερα κλιμάκια της πυροσβεστικής, έφθασε να γίνει αρχηγός και σήμερα ως απόστρατος να βρίσκεται παρά τω Νίκω Χαρδαλιά ως γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας. Είναι ο Βασίλειος Παπαγεωργίου, που ως νεαρός αξιωματικός έλαβε μέρος στην κατάσβεση δεκάδων πυρκαγιών ανά την Ελλάδα, όπως και στις επιχειρήσεις διάσωσης του φονικού σεισμού της Αττικής, το 1999. Τι πιο τιμητικό για μια τέτοια σταδιοδρομία αλλά και πόσο ατιμωτικό αυτό που αποκαλύπτει σήμερα το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, δια χειρός της Μαρία Ταγκάλου, επιτρόπου διαφάνειας στο υπουργείο δημόσιας τάξης. Με εμπιστευτικό έγγραφο και με ημερομηνία 29 Νοεμβρίου 2018 η ίδια απέστειλε αντίγραφο καταλογιστικής πράξης του ελεγκτικού συνεδρίου προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Και με βάση αυτήν την «καταλογιστική πράξη» ο Παπαγεωργίου το 2009, ως διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών που εδρεύει στην Ελευσίνα (1η Ε.Μ.Α.Κ.), φέρει –μαζί μ’ έναν υφιστάμενό του- ακέραια την ευθύνη για το ότι απ’ το χρηματοκιβώτιο της μονάδας του έκανα φτερά συνολικά 267.720 ευρώ.

«Κοσκίνιζαν» την ευθύνη του επί 9 χρόνια

Βέβαια το ζητούμενο είναι πως και γιατί χρειάστηκαν 11 ολόκληρα χρόνια για να βγει τέτοιο πόρισμα-καταπέλτης και να δοθεί η δυνατότητα με τέτοια κηλίδα να λάμψει η καριέρα του Παπαγεωργίου και ως ανώτατος αξιωματικός, να γίνει υπαρχηγός και μετά αρχηγός ..!

Τους «πελέκησε» η Μαρία Ταγκάλου

Ας πάρουμε τα πράγματ όμως απ’ την αρχή, όπως και τα εξιστορεί ένα-ένα και με τόσους σοβαρούς υπαινιγμούς και συμπεράσματα η επίτροπος διαφάνειας Μαρία Ταγκάλου.

Η επίτροπος, ξεκαθαρίζει στην αναφορά της ότι: «Με το ανωτέρω πόρισμα της ΕΔΕ διαπιστώθηκε έλλειμμα συνολικής αξίας συνολικού ύψους 267.720 ευρώ στο ταμείο του γραφείου διαχείρισης της μονάδας της πρώτης ΕΜΑΚ Αθηνών λόγω διάρρηξης που έλαβε χώρα στις 7/12 του 2009. Με την προαναφερόμενη πράξη κλιμακίου του ελεγκτικού συνεδρίου, δεν απαλλάχθηκαν από την ευθύνη τους προς το δημόσιο ο πυρονόμος Γ.Γ, υπόλογος διαχειριστής της μισθοδοσίας και της πάγιας προκαταβολής της 1ης ΕΜΑΚ Αθηνών καθώς και ο Βασίλειος Παπαγεωργίου διοικητής της μονάδας. Και οι δυο βαρύνονται για την απώλεια του χρηματικού ποσού των 110.000 768 ευρώ και επιταγών συνολικού ποσού 150 6952 ευρώ, λόγω οι διαρρήξεις που σημειώθηκε στο γραφείο της μονάδας που βρισκόταν σε σχετική ερημική τοποθεσία μακριά από κατοικημένη περιοχή και διότι δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας στο γραφείο διαχείρισης».

 

eggrafo-papageorgiou

Ο πυρονόμος «φώλιασε» Σαββατοκύριακο το χρήμα

«Ο πυρονόμος μάλιστα προέβη στην μεταφορά του μεγάλου χρηματικού ποσού από το οποίο όχι μόνο δεν πλήρωσε άμεσα την οφειλή μισθοδοσία στους εποχικούς πυροσβέστες έτσι ώστε να μειωθεί το ύψος του αλλά τοποθέτησε τα χρήματα  στο κοινού τύπου και αφύλακτο χρηματοκιβώτιο. Φρόντσισε εξάλλου, η μεταφορά και «φύλαξη» των χρημάτων να συμπεριελαμβάνει και το Σαββατοκύριακο θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε διακινδύνευση απώλειας του αντικειμένου διαχείρισης του δια του πολλαπλασιασμού της πιθανότητας κλοπής του. Και ως εκ τούτου συντέλεσε αιτιωδώς στη δημιουργία του ελλείμματος και για το λόγο αυτό η παρεμβολή της διάρρηξης δεν διέκοψε τον αιτιώδη σύνδεσμο μεταξύ των ανωτέρων πράξεων και παραλείψεων του και της επελθούσας απώλειας. Περαιτέρω όφειλε να μη φυλάσσει τα χρήματα σ΄αυτό το χρηματοκιβώτιο αλλά να τα έχει κατάθεση σε τράπεζα ή άλλο πιστωτικό ίδρυμα ή στην αρμόδια ΔΥΟ, τα ποσά της μερικής πάγιας προκαταβολής της μονάδας όπως εξάλλου προβλέπεται …», επισημαίνει η κ. Ταγκάλου.

Υπόλογος ο διοικητής Παπαγεωργίου



Η επίτροπος διαφάνεις όμως έρχεται να «κάψει» και τον Παπαγεωργίου αφού υπογραμμίζοντας πως:

«Ο Βασίλειος Παπαγεωργίου διοικητής της μονάδας κατά τον χρήσιμο χρόνο αφενός μεν δεν έλαβε μέριμνα έτσι ώστε να μην μεταφερθεί στη μονάδα του ένα τόσο μεγάλο ποσό και να παραμείνει εκεί για συγκεκριμένο  χρονικό διάστημα και μάλιστα Σαββατοκύριακο, αφετέρου δε παρέλειψε να λάβει πρόσφορα και επαρκή μέτρα επίβλεψης και φύλαξης του γραφείου διαχείρισης όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο εντός του οποίου τοποθετήθηκε το χρηματικό ποσό το ύψος του οποίου γνώριζε και ο ίδιος. Εξάλλου, αναμειγνυόταν ως διοικητής της ΕΜΑΚ και στη διαχειριστική διαδικασία, έχοντας σύμφωνα με την υπηρεσία την ευθύνη για τον έλεγχο της ασφάλειας και νομιμότητας των διαφόρων ενεργειών, καθώς  και την υποχρέωση λήψης μέτρων πρόληψης και αποτροπής κλοπών ληστειών και κλοπών και ληστειών …», καταλήγει η επίτροπος για τον σημερινό άμεσο συνεργάτη του Χαρδαλιά, που ενέκρινε ασφαλώς και ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός. Και ο υφυπουργός που μας κουνάει το δάκτυλο, είναι δυνατόν να μη γνώριζε το «λεκέ» Παπαγεωργίου, ή αρκέστηκε μόνο στον να τον σκουπίσει;

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ- Γ. ΚΟΛΟΖΩΦ

(OΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ)

Katalogistiki-praksi-1Katalogistiki-praksi-2



Katalogistiki-praksi-3Katalogistiki-praksi-4Katalogistiki-praksi-5Katalogistiki-praksi-6Katalogistiki-praksi-7



Katalogistiki-praksi-8Katalogistiki-praksi-9Katalogistiki-praksi-10Katalogistiki-praksi-11



Katalogistiki-praksi-12

Πηγή >> www.makeleio.gr

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr