Home Greek News Νέα Σμύρνη: «Σπάει» τη σιωπή του ο 29χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. «Κατέληξα στο ΚΑΤ με χτυπήματα σε όλο μου το σώμα»

Νέα Σμύρνη: «Σπάει» τη σιωπή του ο 29χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. «Κατέληξα στο ΚΑΤ με χτυπήματα σε όλο μου το σώμα»

by _
0 comment 203 views

Νέα Σμύρνη: «Σπάει» τη σιωπή του ο 29χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

«Κατέληξα στο ΚΑΤ με χτυπήματα σε όλο μου το σώμα»

Ενημέρωση  09.03.2021 12:33

Από Νεφέλη Ντατσοπούλου


Ο 29χρονος άνδρας ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, «έσπασε» τη σιωπή του και μίλησε στην εκπομπή T-Live για να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη και πώς ξεκίνησε το περιστατικό που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Θυμίζουμε πως χθες έγινε εισαγγελική παρέμβαση για το περιστατικό, και έτσι, το μεσημέρι της Τρίτης, ο 29χρονος μίλησε αποκλειστικά στον ALPHA, αποκαλύπτοντας πως το βράδυ πήγε στο νοσοκομείο με χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

«Αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα, είναι ότι γύρω στις 14.30-15.00 υπήρχε αρκετός κόσμος που καθόταν αραιά στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και παράλληλα υπήρχε κουβέντα της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων που συμμετείχαν 20-25 άτομα.

Εκείνη την ώρα είδαμε τους αστυνομικούς να πλησιάζουν τα δύο παγκάκια που ήταν σε απόσταση των 200 μέτρων αλλά είχαμε οπτική επαφή. Βλέπουμε ότι δημιουργήθηκε ένα σκηνικό έντασης, άρχισαν να φωνάζουν, να κάνουν χειρονομίες στα παιδιά και τις μητέρες… Κάποιος κόσμος έφυγε φοβισμένος», είπε αρχικά.

Ακόμα, ότι όλα ξεκίνησαν όταν είδε τους αστυνομικούς να επιβάλλουν πρόστιμο σε μία οικογένεια με παιδιά και μαζί με κάποια ακόμα άτομα πήγαν να τους ζητήσουν να σταματήσουν.

Νέα Σμύρνη 29χρονος

«Θεωρήσαμε αναγκαίο να πάμε να εκφράσουμε τη λεκτική μας διαμαρτυρία απέναντι σε αυτό το φαινόμενο. Θέλαμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες που είχαν καθίσει και θα έτρωγαν ένα πρόστιμο και αφετέρου να δείξουμε μία διαμαρτυρία για το φαινόμενο των αναίτιων προστίμων.

Πήγαμε 10-13 άτομα, τους ρωτήσαμε για ποιο λόγο έκοβαν πρόστιμο. Οι αστυνομικοί στην αρχή ήταν κάπως αμήχανοι. Μετά ένας άλλος άρχισε να ζητάει τα δικά μας χαρτιά μετακίνησης που αρχίσαμε κάπως να του τα δείχνουμε. Η μία κοπέλα άρχισε να τραβάει βίντεο» είπε στη συνέχεια.

«Μας ρίξανε κάτω, τον έναν ειδικά τον ακινητοποίησαν χωρίς λόγο. Την κοπέλα την τραβολογούσαν για να της πάρουν το κινητό να μη φανεί κάπως η κίνηση. Και τους ρωτούσαμε γιατί το έκαναν αυτό, είχαν επιθετική στάση, φαίνεται στο βίντεο. Ο γηραιότερος από τους αστυνομικούς έλεγε να σηκωθώ να φύγω και ένας άλλος μου όρμησε. Άρχισαν να με χτυπάνε με πτυσσόμενα σιδερένια γκλοπ.

Το χτύπημα στο κεφάλι ήταν με τη λαβή του γκλοπ. Φοβήθηκα. Και εν τέλει κατέληξα στις 3 το βράδυ στο ΚΑΤ με χτυπήματα σε όλο μου το σώμα. Κάποια στιγμή ήθελα να μου κάνουν κεφαλοκλείδωμα και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Στους γλουτούς, στους μηρούς, στον αστράγαλο».



Η θέση της αστυνομίας για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Ανακοίνωση για όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της Κυριακής εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία. Αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησαν τα επεισόδια ενώ γνωστοποίησε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τις εικόνες που δείχνουν αστυνομική βία.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.



Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».

Νέα Σμύρνη αστυνομία εισαγγελέας

Πηγή >> https://www.youweekly.gr/article/koinonia/enhmerwsh/638411-nea-smyrnh-spaei-th-siwph-toy-o-29xronos-poy-epese-thyma-ksylodarmoy

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr