Home Greek News Η κυβέρνηση πήρε άρον-άρον πίσω την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 17:00 μετά τις αντιδράσεις (upd)

Η κυβέρνηση πήρε άρον-άρον πίσω την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 17:00 μετά τις αντιδράσεις (upd)

by _
0 comment 205 views

Η κυβέρνηση πήρε άρον-άρον πίσω την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 17:00 μετά τις αντιδράσεις (upd)


Άρον-άρον «μάζεψε» η κυβέρνηση την σχεδιαζόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας στις 17:00 μετά τις οργισμένες αντιδράσεις πολιτών. Συστημικά μέσα διέρρεαν από το μεσημέρι πως θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίες από τις 17:00 κάτι που ξεσήκωσε κύμα οργής στα social media. 

Αυτό οδήγησε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση να εφαρμόσει αυτή την δρακόντεια απαγόρευση και τελικά η εισήγηση της επιτροπής έμεινε εισήγηση… για την ώρα.

Η αναδίπλωση αυτή σημαίνει πως η απαγόρευση κυκλοφορίας πιθανότατα δεν θ’ αλλάξει ενώ μάλιστα υπάρχει και το ενδεχόμενο το Σαββατοκύριακα να πάει μέχρι τις 19:00.


Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή εισηγήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη από τις 17:00 μέχρι τις 9:00 τις καθημερινές και από τις 19:00 μέχρι τις 7:00 τα Σαββατοκύριακα!

Οι τελικές αποφάσεις παίρνονται αυτή την ώρα και θα ανακοινωθούν στις 18:00 από τον Νίκο Χαρδαλιά, αλλά όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και αποφάσισαν να επιβάλλουν μέτρα τα οποία είναι παντελώς ανεφάρμοστα.

Άλλα μέτρα τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν είναι: 

  • Χιλιομετρικό όριο στην κινητικότητα για ψώνια αλλά και για την μετάβαση σε δημόσιες υπηρεσίες. Ειδικότερα οι εν λόγω μετακινήσεις θα μπορούν να γίνονται έως 2 χιλιόμετρα από την διεύθυνση κατοικίας των πολιτών.
  • Επίσης οι ειδικοί εισηγούνται ο κωδικός 6 στο 13033 να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για μετακινήσεις με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Επίσης αναμένεται όλη η χώρα να μπει στο «κόκκινο» ενώ σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών, στο «βαθύ κόκκινο» θα μπουν Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Λευκάδα, Αρκαδία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, Χίος, Σάμος, Θεσπρωτία, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία. Θυμίζουμε ότι η Αττική ήδη είναι σε αυτή την κατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άγνωστο αν και για τις υπόλοιπες περιοχές του «βαθέως κόκκινου» θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 17:00. 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr