Home ΔΙΕΘΝΗ Έδωσαν την μέρα που θα παρουσιάσουν το ψηφιακό πιστοποιητικό! Διαδρομή προς το «σφράγισμα», vid

Έδωσαν την μέρα που θα παρουσιάσουν το ψηφιακό πιστοποιητικό! Διαδρομή προς το «σφράγισμα», vid

by _
0 comment 326 views

Έδωσαν την μέρα που θα παρουσιάσουν το ψηφιακό πιστοποιητικό! Διαδρομή προς το «σφράγισμα», vid


Η ημερομηνία που ίσως μείνει στην ιστορία…

17 Μαρτίου είναι τελικά η ημερομηνία, κατά την οποία θα παρουσιαστεί το σχέδιο της Κομισιόν για την… άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις με την απαραίτητη ασφάλεια, δηλαδή το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Υγείας της ΕΕ.

Ο Αντιπρόεδρος εκεί ενέταξε την παρουσίαση του «πράσινου ψηφιακού πάσου», στο οποίο είχε αναφερθεί νωρίτερα, όπως διαβάσατε στο el.gr, η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν.

Αυτό σημαίνει λοιπόν πως ξεκινά μίας περίοδος, η οποία, μετά το ψηφιακό εμβολιασμού, ενδεχομένως οδηγήσει σε ψηφιακή ταυτότητα και στο ψηφιακό πορτοφόλι (ακόμα και με την μορφή εμφυτευμάτων), η οποία θα «σφραγίζει» τους εμβολιασμένους και υγιείς πολίτες (ΕΔΩ).

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς ξεκαθάρισε ότι το μέσο αυτό θα παρουσιαστεί με τρόπο που δεν θα δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των πολιτών και θα περιλαμβάνει και όσους έχουν αρνητικό τεστ ή αντισώματα, αφού έχουν νοσήσει.

Ξεκαθάρισε ότι «εξαιρετικούς καιρούς χρειαζόμαστε να κινητοποιήσουμε εξαιρετικά εργαλεία, ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μας επιβληθούν από αλλού».

Οι πολιτικοί, δηλαδή, παρουσιάζονται ως φερέγγυοι σε αντίθεση με τις… πολυεθνικές.

ΑΥΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗ

Στην Βρετανία, που παρά το Brexit παραμένει σε αλληλεπίδραση με την υπόλοιπη Ευρώπη, τονίστηκε πως η ιδέα, να δοθούν σε άτομα πιστοποιητικά που να επιβεβαιώνουν τον εμβολιασμό τους, μπορεί να βοηθήσει την βρετανική οικονομία να ανακάμψει από μια «άνευ προηγουμένου συντριβή» λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Ρίσι Σουνάκ.

Ο Σουνάκ είπε ότι τα έγγραφα θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιτρέψουν στους ανθρώπους να επισκέπτονται χώρους ή εκδηλώσεις, βοηθώντας έτσι την οικονομία να επιστρέψει στο προσκήνιο μετά από μια σειρά Lockdown που επιβλήθηκαν.

Δείτε συμβαίνει στην Βαυαρία, όπου ήδη χορηγείται πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Προς το παρόν ο χαρακτήρας είναι συμβολικός και από το έγγραφο αυτό δεν απορρέουν δικαιώματα.

Ωστόσο, σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί μπορεί να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο.

«Πάντα θα έχω αυτήν την κάρτα μαζί μου. Αν χρειάζεται θα την επιδεικνύω. Είναι ένα είδος νέας ελευθερίας», δήλωσε μια γυναίκα που εμβολιάστηκε.

Πηγή >> https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/edosan-tin-mera-poy-tha-paroysiasoyn-to/?fbclid=IwAR0Sqy4i0-P8YRyE6J8tt6EnPsTDIPYMy-lj2_e3IP5v8jyO-BWXwf8rPHE

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr