Όταν η κόρη του Μπαμπινιώτη κατηγορούνταν για ασέλγεια σε ανήλικη μαθήτρια


Όταν η κόρη του Μπαμπινιώτη κατηγορούνταν για ασέλγεια σε ανήλικη μαθήτρια


Η Φλώρα Μπαμπινιώτη είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ασέλγεια σε ανήλικη μαθήτριά της

Μετά το σκάνδαλο μεγατόνων που έχει δημιουργηθεί με τον γνωστό ηθοποιό και πρώην Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, μία παλαιότερη είδηση επανέρχεται στο προσκήνιο για την κόρη του Γιώργου Μπαμπινιώτη.

Συγκεκριμένα, πριν από εννέα χρόνια, το 2012, η κόρη του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κατηγορήθηκε για «κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κάτω των 18 ετών».

Η Φλωρίτα Μαρία Μπαμπινιώτη, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών κατηγορήθηκε πως είχε συνάψει ανήθικη σχέση με ανήλικη μαθήτρια της την περίοδο -το 2008- που ήταν καθηγήτρια στο Αρσάκειο. Όπως αναφέρει το zougla.gr οι γονείς της νεαρής μαθήτριας κατήγγειλαν το περιστατικό και η υπόθεση πήρε το δρόμο για τη Δικαιοσύνη και τελικά ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος της κόρης του Μπαμπινιώτη.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με το υπ’ αρ. 2788/2012 βούλευμά του έκρινε και πάλι ότι η καθηγήτρια πρέπει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, η οποία και θ’ αποφανθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες σε βάρος της.

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης η Φλωρίτα Μπαμπινιώτη αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτηση της, η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή, ωστόσο μετά από ένα χρονικό διάστημα επέστρεψε ξανά και επαναπροσλήφθηκε στο Αρσάκειο και τοποθετήθηκε στο γραφείο του πατέρα της Γιώργου Μπαμπινιώτη, έχοντας όμως μόνο με διοικητικά καθήκοντα και δεν έρχεται σε επαφή με μαθητές.

Ερωτηματικά όμως προκύπτουν καθώς φέρεται πως υπήρξε και δεύτερο περιστατικό παρενόχλησης μαθήτριας από την Φλωρίτα Μπαμπινιώτη ωστόσο ο πατέρας της δεύτερης ανήλικης μαθήτριας που φέρεται να έχει υποστεί παρενόχληση, αποφάσισε να μην προχωρήσει σε καταγγελία, αλλά πήρε το παιδί του από το σχολείο και το μετέγραψε σε άλλο.

Την απομάκρυνση Μπαμπινιώτη από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία ζητά ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ

Υπενθυμίζεται πως χθες με ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, ζήτησε την απομάκρυνση του Γιώργου Μπαμπινιώτη από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία για την υπόθεση Λιγνάδη.

Με μια μακροσκελή ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο κ. Κουρουτός υποστηρίζει πως ήταν αδύνατον ο Γιώργος Μπαμπινιώτης να μη γνώριζε όλα όσα επί πολλά χρόνια ψιθυρίζονταν στον χώρο των Αρσακείων Σχολείων.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, μέσω της ανάρτησής του, τονίζει το γεγονός ότι ο κ. Μπαμπινιώτης στήριζε τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, παρά την «πλούσια» –όπως σημειώνει– «ιστορία του τελευταίου στα Αρσάκεια Σχολεία».

Επίσης, προσθέτει πως ο κ. Μπαμπινιώτης «εγκωμίασε δημόσια τον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού για την επιλογή του εν λόγω ως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, επικαλούμενος μάλιστα και τη «δουλειά» του στα Αρσάκεια Σχολεία! Επαναλαμβάνω. Δεν μας εκπλήσσει, δεν με εκπλήσσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from news2u

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
news2u.gr/epikairotita/k...