Home Greek News Φοβούνται εξέγερση: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την αστυνόμευση του lockdown και την επιβολή νέων προστίμων!

Φοβούνται εξέγερση: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την αστυνόμευση του lockdown και την επιβολή νέων προστίμων!

by _
0 comment 123 views

Φοβούνται εξέγερση: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την αστυνόμευση του lockdown και την επιβολή νέων προστίμων!

Μέτρα και για τους εργαζόμενους!


Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη πραγματοποιείται από τις 17:00 το απόγευμα σήμερα προκειμένου οι υπηρεσίες να συντονισμών στην τήρηση  των νέων μέτρων, με ιδιαίτερη έμφαση στον συντονισμό του ελέγχου στους εργασιακούς χώρους και στην αστυνόμευση, δηλαδή την επιβολή νέων προστίμων!

Και αυτό παρά το γεγονός ότι ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα ύψους 45 εκατ. € στον Έλληνα πολίτη! 

Για τους αλλοδαπούς δεν υπάρχουν στοιχεία και είναι αμφίβολο εάν υπάρξουν.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η Γενική Γραμματέα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

Παράλληλα, αναμένονται ενδεχομένως κάποια νέα μέτρα για τις μετακινήσεις, με ένα πιο αυστηρό πλαίσιο για τους εργαζόμενους.

Ειδικότερα, από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, στην Αττική τίθενται σε εφαρμογή τα ακόλουθα μέτρα:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί τις καθημερινές, και από τις 18:00 το απόγευμα ως τις 05:00 το πρωί για τα Σαββατοκύριακα

Μετακινήσεις με SMS στο 13033 για τους έξι γνωστούς κωδικούς

Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό 6 για άθληση, με τον κ. Χαρδαλιά να διαμηνύει πως η πιθανή απαγόρευση θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί ενώ πρόκειται και για ταξική επιλογή ώστε οι πολίτες που μένουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές να έχουν μία διέξοδο στο πράσινο, προκρίνοντας ωστόσο την άθληση όσο το δυνατό πιο κοντά στον τόπο κατοικίας.

Επίσης, όλες οι σχολικές μονάδες θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, εκτός από τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό του διάγγελμα.

Ακόμη, καταργείται το click away για το λιανεμπόριο, ενώ τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοικτά στην Αττική είναι τα εξής:

Φαρμακεία

Καταστήματα τροφοδοσίας, όπως φούρνοι, κρεοπωλεία κ.ά.

Περίπτερα/μίνι μάρκετ

Πρατήρια καυσίμων

Τράπεζες

Επίσης:

Εστιατόρια που λειτουργούν με ντελίβερι

Κούριερ – ταχυδρομικές υπηρεσίες

Συνεργεία

Pet shops

Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας

Καθώς και:

Καταστήματα με οπτικά είδη και Βαρηκοΐας μόνο με ραντεβού

Σούπερ μάρκετ

καθαριστήρια

ΚΤΕΟ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

καταστήματα πώλησης περουκών και μαγαζιά πώλησης ανθέων αποκλειστικά για τις 13-14/02.

ΠΗΓΗ >> https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/961968_fovoyntai-koinoniki-ekrixi-syskepsi-sto-maximoy-gia-tin

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr