Home Greek News 700.000 € σε πρόστιμα σε πολίτες για «παραβάσεις συγχρωτισμού» την ημέρα που ο Κ.Μητσοτάκης «συγχρωτιζόταν» στην Ικαρία!

700.000 € σε πρόστιμα σε πολίτες για «παραβάσεις συγχρωτισμού» την ημέρα που ο Κ.Μητσοτάκης «συγχρωτιζόταν» στην Ικαρία!

by _
0 comment 164 views

700.000 € σε πρόστιμα σε πολίτες για «παραβάσεις συγχρωτισμού» την ημέρα που ο Κ.Μητσοτάκης «συγχρωτιζόταν» στην Ικαρία!


Υπερέβαλαν εαυτόν οι δυνάμεις ασφαλείας στην επιβολή σκληρών προστίμων στον Έλληνα πολίτη, την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνωστιζόταν ανέμελος με άλλους 30 καλεσμένους σε μια βεράντα στην Ικαρία, σε ένα «πρόχειρο και σύντομο» γεύμα.

Όπως αναφέρει με ιδιαίτερη ικανοποίηση η  «Εθνική Αρχή Διαφάνειας» οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) πραγματοποίησαν συνολικά 83.251 ελέγχους για την τήρηση των μέτρων «επιδημιολογικού συναγερμού», πλην Ικαρίας,  το  Σάββατο, την ημέρα δηλαδή του «ανέμελου και πρόχειρου γεύματος» του πρωθυπουργού.  

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας εντοπίστηκαν 2.193 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, επιβλήθηκαν πρόστιμα 683.850 ευρώ, ενώ μία επιχείρηση υποχρεώθηκε σε αναστολή της λειτουργίας της για διάστημα 15 ημερών, γιατί δεν τήρησε τα μέτρα, που δεν τήρησε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός! .

Οι «μικροί ήρωες» της  Ελληνικής Αστυνομίας με τη σειρά τους πραγματοποίησαν τον κύριο όγκο των ελέγχων (72.968).

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκας – μη τήρηση αποστάσεων, μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα), μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και διοργάνωση  (σ.σ. και εδώ είναι το καλύτερο)  συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες(!), πλην Ικαρίας βέβαια.

Και εδώ φυσικά τίθεται το ερώτημα, μετά και τις απίθανες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Αφού όπως είπε το… γεύμα «έγινε σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος», και εφόσον  το θεωρεί εντός ορίων ασφαλείας, γιατί τότε η Κυβέρνηση δεν δίνει άδεια για την πολύπαθη εστίαση;

Όχι με άλλους όρους, αλλά ακριβώς με τους ίδιους όρους που υπήρξαν και στη βεράντα της κατοικίας του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Με τραπέζια μόνο στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων δηλαδή και χρήση μάσκας που θα βγαίνει μόνο κατά τη διάρκεια του φαγητού. Συν το ότι θα μπορούν να υπάρχουν και αποστάσεις, πολύ μεγαλύτερες από ότι ήταν στην βεράντα στην Ικαρία και άρα πολύ καλύτερες  συνθήκες ασφαλείας;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/961195_700000-eu-se-prostima-gia-paravaseis-kai-idiotikes

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr