Home ΚΟΣΜΟΣ Πού ζει; «Αδιανόητη» η διαγραφή χρέους εξαιτίας της πανδημίας, λέει η Λαγκάρντ

Πού ζει; «Αδιανόητη» η διαγραφή χρέους εξαιτίας της πανδημίας, λέει η Λαγκάρντ

by _
0 comment 113 views

Πού ζει; «Αδιανόητη» η διαγραφή χρέους εξαιτίας της πανδημίας, λέει η Λαγκάρντ

«Το 2021 θα είναι χρονιά ανάκαμψης. Η οικονομική ανάκαμψη έχει καθυστερήσει, αλλά δεν έχει κατεδαφιστεί», υποστηρίζει σε συνέντευξή της

“Ανάκαμψη” (για ποιους;) βλέπει η πρόεδρος της ΕΚΤ, εν μέσω ραγδαίας επιδείνωσης των οικονομιών και λουκέτων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ως αποτέλεσμα των απανωτών lockdowns.

Η διαγραφή χρέους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού είναι «αδιανόητη» καθώς θα αποτελούσε «παραβίαση της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία απαγορεύει αυστηρά τη νομισματική χρηματοδότηση κρατών», υπογράμμισε σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο φύλλο της Journal du Dimanche που κυκλοφορεί η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Κριστίν Λαγκάρντ.

«Αυτός ο κανόνας αποτελεί μια από τις κολόνες των θεμελίων του ευρώ», εξήγησε η κυρία Λαγκάρντ στη γαλλική εφημερίδα.

Περισσότεροι από 100 οικονομολόγοι απηύθυναν προχθές Παρασκευή έκκληση να διαγραφούν δημόσια χρέη που παρακρατεί η ΕΚΤ, για να διευκολυνθεί η κοινωνική ανασυγκρότηση μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

photo: video screenshot

https://www.el.gr/diethni/poy-zei-adianoiti-i-diagrafi-chreoys/?fbclid=IwAR274hM1dLOC-ra3Aqn2tVEvCaO-k-v5YjRZdmcb3TvHA2sdf1BxI2WV8bI

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr