Home Greek News Στέφανος Καραβίδας στο Πενταπόσταγμα: ”Οι Τούρκοι πιλότοι μας φοβούνται”

Στέφανος Καραβίδας στο Πενταπόσταγμα: ”Οι Τούρκοι πιλότοι μας φοβούνται”

by _
0 comment 288 views

Πολεμική αεροπορία 

 Ενημερώθηκε στις: 

Στέφανος Καραβίδας στο Πενταπόσταγμα: ”Οι Τούρκοι πιλότοι μας φοβούνται”


Aποκαλυπτικός ήταν o Επισμηναγός ε.α. και εκπαιδευτής πτήσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κύριος Στέφανος Καραβίδας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ανδρέα Μουντζουρούλια για το Πενταπόσταγμα, μίλησε για τα μαχητικά Rafale, για την Πολεμική Αεροπορία και για την Τουρκία, ενώ έκανε ειδική μνεία, στο πως αντιμετωπίζουν τα ΗΑΕ το μεταναστευτικό.

Aπάντηση: Τα Rafale δεν έρχονται να αποκαταστήσουν κάποια ισορροπία, αυτή υπάρχει και σήμερα, τα Rafale έρχονται ως ”game changer” για να ανατρέψουν την ισορροπία υπέρ μας. Τα Rafale δεν αποτελούν απλά μία ιπτάμενη πλατφόρμα. Αποτελούν ένα ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα, το οποίο επιτυγχάνει ένα υψηλό επίπεδο διαλειτουργικότητας μεταξύ των αισθητήρων και των όπλων του. Το Rafale θα λειτουργήσει όπως η ”Σάρισσα” στη μακεδονική φάλαγγα. Θα έχουμε τη δυνατότητα του πρώτου πλήγματος όσων αφορά την εναέρια μάχη. Θα μπορέσουν να επιτύχουν πλήγματα ακριβείας μέσα στη μικρασιατική ενδοχώρα. Εν ολίγοις, τα τουρκικά αεροσκάφη θα απειλούνται ακόμα και από την τροχοδρόμησή τους.

Ερώτηση: Αποτελούν κίνδυνο τα τουρκικά UAV;

Απάντηση: Είναι η δεύτερη φορά που μας ξυπνάνε οι Τούρκοι. Αμέσως μετά τα Ίμια έγινε το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Ο τότε Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ, ανέφερε ότι τα Ίμια ήταν το μεγαλύτερο στρατηγικό σφάλμα. Με την σημερινή στρατιωτική ενίσχυση, θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε και τα χωρικά ύδατα και να εκμεταλλευτούμε τον φυσικό μας πλούτο.

Για να έχουμε οικονομία, πρέπει να έχουμε και στρατιωτική ισχύ και το αντίστροφο. Ακόμα και σήμερα υπάρχει ισορροπία δυνάμεων, τόσο σε αριθμούς, όσο και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και σε συγκεκριμένους τομείς υπερτερούμε. Μπορούμε να αποτρέψουμε επίθεση και να πονέσουμε την Τουρκία στη δική της επικράτεια. Έχουν γραφτεί υπερβολές για τα UAV όπως και για τα βλήματα. Όποιος κυριαρχήσει στον αερά και αυτό γίνεται με τα μαχητικά, θα κυριαρχήσει σε όλα τα πεδία.

Απάντηση για την ψυχολογία των Τούρκων

Γνώρισα πάρα πολλές φορές από κοντά Τούρκους Ιπταμένους σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Αυτό που έκανα πάντα, είναι να μιλάω μαζί τους για να αντιληφθώ τι αισθάνονται. Έχουν φοβικό σύνδρομο και δεν πιστεύουν αυτό που κάνουν. Κανείς Έλληνας δεν φοβάται, αντίστοιχα οι Τούρκοι μας φοβούνται. Τους διατάζουν να μπαίνουν στο Αιγαίο και σε καμμία περίπτωση δεν αισθάνονται άνετα.” Αν ανοίξει ο ”ασκός του Αιόλου”, θα επικρατήσουμε με συντριπτική διαφορά.

Ερώτηση: Για ποιο λόγο υπερέχει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία;

Απάντηση: Μαχόμαστε υπέρ βωμών και εστιών. Εδώ είναι η πατρίδα μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα πίσω ούτε για να πάρουμε φόρα. Είναι θέμα φρονήματος και παιδείας. Κατάρτισης και επαγγελματισμού. Ο Ιπτάμενος οφείλει να είναι κοσμοκαλόγερος. Ο Ιπτάμενος λειτουργεί ως επιστήμονας. Να γνωρίζουν οι Έλληνες ότι σεβόμαστε τα χρήματα που δαπανούν. Υπάρχει κληρονομιά από παλιά και θα συνεχιστεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο οι Έλληνες πιλότοι έρχονται πρώτοι σε ασκήσεις. Αγαπάνε την πατρίδα και θα κάνουν τα πάντα για να την κρατήσουν ελεύθερη. Δεν θέλουν να την δουν να μικραίνει και υπό προυποθέσεις, θέλουν να την δουν και να μεγαλώνει. Έχουμε κατεχόμενα μέρη στη Κύπρο, έχουμε ανθρώπους που δεν έχουν προστατευθεί από το Ελληνικό κράτος.

Ερώτηση: Υπάρχουν πολλοί πακιστανοί πιλότοι στη τουρκική ΠΑ;

Απάντηση: Δεν ισχύει, είναι δημοσιογραφική υπερβολή. Είναι ένα μύθευμα και θα μας οδηγήσει στο να επαναπαυτούμε. Είναι ελάχιστοι Πακιστανοί στη τουρκική ΠΑ, αυτή είναι η πραγματικότητα. Πολλοί Τούρκοι βρίσκονται στη φυλακή, υπάρχουν προβλήματα φρονήματος. Με εμάς οι Τούρκοι είχαν έχουν και θα έχουν προβλήματα. Είμαστε ένα βήμα μπροστά από αυτούς. Το 2015 βρέθηκα στο αεροδρόμιου του Ικονίου.

Μίλησα με όλες τις βαθμίδες. Είδα φόβο στα μάτια των Τούρκων στη μεταξύ τους σχέση και έλλειψη εμπιστοσύνης. Είδα ταυτόχρονα θαυμασμό προς εμάς. Κανείς δεν με κοίταξε στραβά. Υπάρχουν μεγάλες παθογένεις στη Τουρκία. Βρίσκονται Κρυπτοχριστιανοί, Κούρδοι, Αλεβίτες, λευκοί και μαύροι Τούρκοι. Πρέπει να δημιουργήσουμε πρόβλημα και εντός Τουρκίας, να την υπονομεύσουμε.

Eρώτηση: Ελλάδα και ΗΑΕ υπέγραψαν μία σημαντική συμφωνία – Τι θέλει το Άμπου Ντάμπι από την Αθήνα;

Απάντηση: Τα ΗΑΕ είναι μία χώρα που πλασσάρεται ως ”middle power”. Tα ΗΑΕ σε μία σύγκρουση με την Τουρκία θα δράσουν, θα στηρίξουν την Ελλάδα.” Έχουμε κοινό επιχειρησιακό και τακτικο τόπο. Διαθέτουν F-16, Mirage, Apache, Patriot. Τα όπλα των συστημάτων αυτών είναι επίσης κοινά και μπορεί να είναι ο ”πάγκος” μας σε περίοδο κρίσης. Αυτό το κράτος δεν θα διστάσει να μας βοηθήσει. Είναι μία μοναρχία που έχει άριστη σχέση με τον λαό της. Αυτοί οι άνθρωποι, αν το κρίνουν σημαντικό για την πατρίδα τους θα βοηθήσουν. Ο Ερντογάν είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για τις χώρες του Κόλπου, λόγω σχέσεων με την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Τα ΗΑΕ είναι η μοναδική χώρα που επί του παρόντος ματώνει την Τουρκία σε όλα τα πεδια δράσης της.Τα ΗΑΕ αγαπάνε την Ελλάδα. Η χώρα μας έχει καλό όνομα. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Η Ελλάδα είναι δύναμη φωτός στο Κόλπο. Πρέπει να τους δώσουμε επενδυτικό χώρο. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να φανούμε και αξιόπιστοι. Υπάρχει ένας γεωπολιτικός άξονας που ξεκινάει από την Γαλλία, περνάει από την Ελλάδα και την Κύπρο, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία,τα ΗΑΕ και καταλήγει στην Ινδία. Πρέπει να βάλουμε στο ”παιχνίδι” και την Ινδία. Υπάρχει πρόθεση από τα ΗΑΕ να αγοράσουν μαχητικά Rafale. Έτσι λοιπόν, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΑΕ Αίγυπτος και Ινδία θα δημιουργήσουν έναν κοινό επιχειρησιακό τόπο.

Ερώτηση: Πως αντιμετωπίζουν τα ΗΑΕ το μεταναστευτικό;

Απάντηση: Παρά το γεγονός ότι οι Εμιράτι αποτελούν πληθυσμιακή μειονότητα στην ίδια τους την χώρα, έχουν καταφέρει με έξυπνες αλλά και πατριωτικές πολιτικές να  κρατήσουν την πρωτοκαθεδρία στην πατρίδα τους. Οι μετανάστες βρίσκονται” στην χώρα αυτή υπό αυστηρές προϋποθέσεις και προσωρινά, ενώ κυρίαρχη εθνοτική ομάδα είναι οι γηγενείς. Οι τελευταίοι, απολαμβάνουν συγκεκριμένες πρόνοιες του Κράτους κατ’ αποκλειστικότητα, όπως περίθαλψη, επιδόματα, παιδεία, σύνταξη, χαμηλότοκα δάνεια, εκπτώσεις σε λογαριασμούς κοινής ωφέλειας κ.α. Οι Εμιράτι υπό την ηγεσία φωτισμένων ηγετών, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα κράτος πρότυπο σε όλους τους τομείς.

Η άδεια παραμονής ισχύει για 2 χρόνια και ανανεώνεται μόνο στην περίπτωση που ο μετανάστης έχει επιδείξει καλή συμπεριφορά. Συνεπώς, εάν κάποιος εργαστεί στα ΗΑΕ για 30 χρόνια, θα πρέπει να έχει ανανεώσει την άδεια παραμονής 15 φορές. Δεν παρέχεται δικαίωμα σύνταξης από το Κράτος όσα χρόνια και αν εργαστεί κάποιος, δεδομένου ότι σύνταξη και επιδόματα δικαιούνται μόνο οι γηγενείς. Επίσης, παιδιά ξένων που γεννιούνται στην χώρα δεν παίρνουν την υπηκοότητα των ΗΑΕ, αλλά αυτή των γονιών τους.

Eρώτηση: Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τον Ελληνικό λαό; 

Απάντηση: Κάθε Έλληνας πρέπει να παλεύει για το καλό της πατρίδας από κάθε ”μετερίζι”. Να βγάλουμε τις κομματικές ”παρωπίδες”. Είμαστε αυτόφωτοι και όχι ετερόφωτοι για να ετεροπροσδιοριζόμαστε γεωπολιτικά και πολιτισμικά είτε από τη Δύση είτε από την Ανατολή.

GALLERY

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr