Home ΔΙΕΘΝΗ Βράζει η Άγκυρα: Φόβοι για τουρκικό “πολυτεχνείο” και εξέγερση – Ερντογάν: Τρομοκράτες οι φοιτητές

Βράζει η Άγκυρα: Φόβοι για τουρκικό “πολυτεχνείο” και εξέγερση – Ερντογάν: Τρομοκράτες οι φοιτητές

by _
0 comment 205 views

Ελληνοτουρκικά 

 Ενημερώθηκε στις: 

Βράζει η Άγκυρα: Φόβοι για τουρκικό “πολυτεχνείο” και εξέγερση – Ερντογάν: Τρομοκράτες οι φοιτητές


Με εμφανή την οργή στο πρόσωπο του, αλλά και υπό τον φόβο ραγδαίων εξελίξεων, ο Ερντογάν μίλησε στο επαρχιακό συνέδριο του κόμματός του.

Ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στους αντιπάλους του, αλλά και στους φοιτητές του πανεπιστημίου Boğaziçi, είπε: “Είστε φοιτητές ή τρομοκράτες;”, θυμίζοντας άλλες εποχές, χρησιμοποιώντας μια γλώσσα ενός δικτάτορα παρά εκλεγμένου προέδρου πολιτισμένης χώρας”.   

Ο Ερντογάν συνέχισε σχετικά με το θέμα, “Αυτή η χώρα δεν θα είναι μια χώρα που κυριαρχείται από τρομοκράτες. Δεν θα δώσουμε ποτέ αυτή την ευκαιρία. Θέλω η χώρα μου να είναι γνωστή έτσι. Κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Αυτή η χώρα δεν θα ζήσει ξανά περιστατικά τύπου Γκεζί και Ταξίμ”.

Μιλώντας δε ο ίδιος για το «νέο σύνταγμα», είπε, «Πιστεύω επίσης ότι η νέα συνταγματική διαδικασία θα διευκολύνει την εκμετάλλευση των ευκαιριών που ανοίγονται από τον κόσμο και την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια.

Περιμένουμε μια πολύ πιο αποφασιστική και παραγωγική δουλειά από τους αδελφούς μου, οι οποίοι και στα δύο κόμματα συνεχίζουν να εργάζονται, αναλαμβάνοντας νέα καθήκοντα σε όλα τα επίπεδα. Καθώς πλησιάζουμε στο 2023, θα βρούμε έναν τρόπο να εισέλθουμε στις καρδιές του έθνους μας μέρα και νύχτα.

Ονειρευόμαστε ότι η χώρα μας θα αποκτήσει μια ισχυρή θέση την επόμενη περίοδο. Η ατμομηχανή αυτού του αγώνα είναι, φυσικά, η συμμαχία μας με τους εθνικιστές.

Στην πραγματικότητα, όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας πρέπει να υποστηρίξουν έναν τέτοιο ιστορικό αγώνα. Δυστυχώς, όμως, υπάρχει μια πολιτική ομάδα στη χώρα μας της οποίας οι πολιτικές φιλοδοξίες και οι ιδεολογικές εμμονές έχουν ξεπεράσει τις ευθύνες τους έναντι των πολιτών και του λαού μας.

Ο πρωτοπόρος αυτών των κινήσεων είναι το κόμμα CHP, που έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα που ψεύδεται συνεχώς για τα πάντα.

Όταν κοιτάζετε τις δηλώσεις που έκανε για το Πανεπιστήμιο Boğaziçi ο Κιλιτσάρογλου, θα δείτε ότι τις έκανε ως εκπρόσωπος τρομοκρατικών οργανώσεων ορίζοντας αυτά τα παιδιά της χώρας ως φίλους του.

Δεν δεχόμαστε αυτούς τους νέους που είναι μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, ως τους νέους της χώρας μας που έχουν αληθινές εθνικές και ηθικές αξίες. Διότι, είτε είσαι φοιτητής ή είσαι τρομοκράτης που θέλει να εισβάλει στο γραφείο του πρύτανη και να το καταλάβει. 

Αυτή η χώρα δεν είναι μια χώρα που κυριαρχείται από τρομοκράτες. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί αυτό. Θέλω αυτό να είναι γνωστό έτσι. Κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο. Αυτή η χώρα δεν θα βιώσει ανά και θα επιτρέψει διαμαρτυρίες τύπου Gezi.

Κύριε Κεμάλ Κιλιτσάρογλου, αν πρόκειται να συνεχίσετε σε αυτόν τον δρόμο, προχωρήστε. Εάν πρόκειται να συνεχίσετε σε αυτόν τον δρόμο με τους τρομοκράτες φίλους σας, προχωρήστε. Αλλά δεν θα είμαστε μαζί με τρομοκράτες.

Δεν υπάρχει LGBT κοινότητα ή κάτι τέτοιο, αυτή η χώρα είναι εθνική, είναι πνευματική και περπατά στο μέλλον με αυτές τις αξίες.

Όσο για το νέο σύνταγμα αυτό θα αφορά ένα προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης και θα οικοδομηθεί στα βήματα και στις ημερομηνίες που θα ετοιμάσουμε.

Η αναθεώρηση άλλαξε την εσωτερική ακεραιότητα παραμερίζοντας το υπάρχον σύνταγμα, το οποίο έχει χάσει τη συνοχή του, για ένα νέο που θα επεκταθεί έως το 2053, ανοίγοντας τεράστιους ορίζοντες για την Τουρκία. Ελπίζω ειλικρινά ότι η διαδικασία του νέου συντάγματος θα διευκολύνει την εκμετάλλευση των ευκαιριών που έχουμε στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια”, κατέληξε ο ίδιος.

Ορισμένοι αναλυτές λένε ότι ο Ερντογάν θα επιδιώξει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, μόνο εάν πιστεύει ότι θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία του κόμματός του στο κοινοβούλιο.

Άλλοι εκτιμούν ότι θέλει να σώσει την εξουσία του με νέες υπερεξουσίες σαν πρόεδρος της χώρας, πάντως όπως και να έχει ο Τούρκος πρόεδρος είναι στριμωγμένος, έχοντας την διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην χώρα αυτή με μεγάλη περίσκεψη.

 

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6988673_brazei-i-agkyra-foboi-gia-toyrkiko-polytehneio-kai-exegersi

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr