Home Greek News Πανεπιστημιακή αστυνομία: 20 εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίζει ετησίως!

Πανεπιστημιακή αστυνομία: 20 εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίζει ετησίως!

by _
0 comment 214 views

Πανεπιστημιακή αστυνομία: 20 εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίζει ετησίως!


Βαθιά το χέρι στη τσέπη βάζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να κάνει πράξη τα σχέδιά της για αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως, ο κρατικός προϋπολογισμός επιβαρύνεται με 20 εκατομμύρια ευρώ περίπου μόνο για την ετήσια μισθοδοσία των 1.030 ειδικών φρουρών που θα στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Η μισθοδοσία της νέας αυτής ομάδας, της «ΟΠΠΙ» (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων», βαρύνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αλλά η κυβέρνηση δεν μένει μόνο, καθώς έξτρα κόστος θα έχουν και τα σχέδιά της για τα συστήματα ασφαλείας και ελεγχόμενης πρόσβασης, όπως και τις επιμέρους Επιτροπές. Στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν αναφέρονται ποσά, παρά μόνο ότι οι δαπάνες θα αντιμετωπίζονται από τις πιστώσεις των προϋπολογισμών των οικείων ΑΕΙ. Όλα αυτά τη στιγμή που η τακτική χρηματοδότηση για τα ΑΕΙ το 2020 ήταν μόλις 91,6 εκατομμύρια.

Πηγή: avgi.gr.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr