Home ΙΣΤΟΡΙΑ Πως ο Τζών Ροκφέλερ εξαφάνισε τις φυσικές θεραπείες και έστησε τη μεγάλη…ΚΟΜΠΙΝΑ της ψαρμακευτικής κερδοσκοπίας

Πως ο Τζών Ροκφέλερ εξαφάνισε τις φυσικές θεραπείες και έστησε τη μεγάλη…ΚΟΜΠΙΝΑ της ψαρμακευτικής κερδοσκοπίας

by _
0 comment 449 views

Πως ο Τζών Ροκφέλερ εξαφάνισε τις φυσικές θεραπείες και έστησε την ψαρμακευτική κερδοσκοπία

AnnaMaria Makri

Οι άνθρωποι αυτές τις μέρες σε βλέπουν σαν περίεργο , αν μιλάς για τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών , της διατροφής , του τρόπου ζωής , η για τα παραδοσιακά ιατρικά παραδείγματα . Όπως και για οτιδήποτε άλλο , υπάρχει πολλή πολιτική και πολλά χρήματα πίσω από το σύγχρονο ιατρικό μας σύστημα .

Όλα ξεκινούν με τον John D. Rockefeller ( 1839 – 1937 ) που ήταν μεγαλοπρεπής , βαρόνος , ληστής , πρώτος δισεκατομμυριούχος της Αμερικής και μονοκράτορας των μονοπωλίων. Έως τον 20ο αιώνα ελέγχει το 90% όλων των διυλιστηρίων πετρελαίου στις ΗΠΑ , μέσω της εταιρείας πετρελαίου του , της standard oil , η οποία αργότερα διαλύθηκε για να γίνει chevron , Exxon , Mobil κ.λ.π . Ταυτόχρονα περίπου το 1900 , οι επιστήμονες ανακάλυπταν τα ” πετροχημικά” και τη δυνατότητα να δημιουργούν κάθε είδους υλικά και ουσίες από το πετρέλαιο .

Για παράδειγμα , το πρώτο πλαστικό – που ονομάζεται Bakelite κατασκευάστηκε από πετρέλαιο το 1907 . Οι επιστήμονες ανακάλυπταν τότε διάφορες βιταμίνες και διέβλεπαν ότι πολλά φαρμακευτικά φάρμακα μπορούσαν να παρασκευαστούν από το πετρέλαιο . Αυτή ήταν μία θαυμάσια ευκαιρία για τον Rockefeller που διείδε τη δυνατότητα να μονοπωλεί της βιομηχανίας πετρελαίου , χημικών και ιατρικών προϊόντων ταυτόχρονα. Ωστόσο , υπήρχε ένα πρόβλημα με το σχέδιο του Rockefeller για την ιατρική βιομηχανία : τα φυσικά / φυτικά φάρμακα ήταν πολύ δημοφιλή στην Αμερική εκείνη την εποχή . Σχεδόν οι μισοί γιατροί και τα ιατρικά κολέγια στις ΗΠΑ ασκούσαν ολιστική ιατρική , χρησιμοποιώντας γνώσεις από την Ευρώπη και τούς ιθαγενείς Αμερικανούς .

Ο Rockefeller ο μονοπωλητής , έπρεπε να βρεί ένα τρόπο για να απαλλαγεί από το μεγαλύτερο ανταγωνισμό του . Έτσι χρησιμοποίησε την κλασική στρατηγική λύση – αντίδραση – λύση δηλαδή δημιουργήστε ένα πρόβλημα και τρομάξτε τους ανθρώπους και στη συνέχεια , προσφέρεται μία ( προ – προγραμματισμένη ) λύση . Πήγε στο φίλο του Andrew Carnegie έναν άλλο πλουτοκράτη , ο οποίος επινόησε ένα σχέδιο. Από το διάσημο , ίδρυμα Carnegie, έστειλαν έναν άντρα με το όνομα Abraham Flexner , για να ταξιδέψει σε όλη τη χώρα και να καταγράψει την κατάσταση των ιατρικών κολεγίων και των νοσοκομείων στις ΗΠΑ . Αυτό οδήγησε στην έκθεση Flexner, η οποία γέννησε τη σύγχρονη ιατρική , όπως τη γνωρίζουμε . Η ομοιοπαθητική και τα φυσικά φάρμακα κατασυκοφαντήθηκαν και δαιμονοποιήθηκαν και όχι λίγοι γιατροί φυλακίστηκαν . Για να μεθοδεύσει τη μετάβαση και να αλλάξει τη γνώμη άλλων γιατρών και επιστημόνων , ο Rockefeller έδωσε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε κολέγια , νοσοκομεία και ίδρυσε μία φιλανθρωπική ομάδα που ονομάζεται Συμβούλιο Γενικής Εκπαίδευσης ( GEB ) .

Αυτή είναι η κλασική προσέγγιση του καρότου και του μαστιγίου . Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα , όλα τα ιατρικά κολέγια εργάζονταν και δρούσαν συντονισμένα και ομοιόμορφα . Οι επιστήμονες έλαβαν τεράστιες επιχορηγήσεις για να μελετήσουν πώς τα φυτά θεραπεύουν ασθένειες , αλλά ο στόχος τους ήταν να εντοπίσουν πρώτα ποιές χημικές ουσίες στο φυτό ήταν αποτελεσματικές και στη συνέχεια να αναδημιουργήσουν μία παρόμοια χημική ουσία – αλλά όχι πανομοιότυπη – στο εργαστήριο που θα μπορούσε να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Έτσι τώρα , 100 χρόνια αργότερα βγαίνουνε γιατροί που δε γνωρίζουν τίποτα από τα οφέλη της διατροφής ή των βοτάνων . Έχουμε μία ολόκληρη κοινωνία που βασίζεται στις φαρμακευτικές εταιρείες για την ευημερία της . Η Αμερική ξοδεύει το 15% του ΑΕΠ της στην υγειονομική περίθαλψη , η οποία θα έπρεπε να ονομάζεται περίθαλψη ασθένεια ή εμπόριο πατενταρισμένων δραστικών ουσιών για ασθενείς .

Δεν επικεντρώνεται στη θεραπεία , αλλά μόνο στα συμπτώματα και στην εξάλειψη τους , δημιουργώντας έτσι επαναλαμβανόμενους και εξαρτημένους πελάτες , που αργά ή γρήγορα θα πέσουν ξανά στην ανάγκη των μονοπωλιακών εμπόρων των πατενταρισμένων ουσιών . Δεν υπάρχει θεραπεία για τον καρκίνο , τον διαβήτη , τον αυτισμό , το άσθμα η ακόμη και την γρίπη . Το ανατολικό ιατρικό παράδειγμα ( Κίνας , Ινδίας , Ιαπωνίας , Νοτίου Ασίας ) τεκμηριώνεται πως επιτυγχάνει περίπου 70% ιασιμότητα των γνωστών ασθενειών , ενώ το δυτικό παράδειγμα μόνον περίπου 30% σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας . Όσον αφορά τον καρκίνο η Αμερικανική εταιρεία καρκίνου ιδρύθηκε από ποιόν άλλο , από τον Rockefeller το 1913.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://aristeia.site/archives/30301… 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr