Home Greek News Οι λοιμωξιολόγοι «κλειδώνουν» την Αττική: Κλείνουν μαγαζιά & Γυμνάσια-Λύκεια – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00!

Οι λοιμωξιολόγοι «κλειδώνουν» την Αττική: Κλείνουν μαγαζιά & Γυμνάσια-Λύκεια – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00!

by _
0 comment 80 views

Οι λοιμωξιολόγοι «κλειδώνουν» την Αττική: Κλείνουν μαγαζιά & Γυμνάσια-Λύκεια – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00!


Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό, Αχιλλέας Γκίκας, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως «πιθανότατα η Αττική μπαίνει στο “κόκκινο” σήμερα», κάτι που σημαίνει πως Γυμνάσια & Λύκεια δεν ανοίγουν τη Δευτέρα και τα μαγαζιά κλείνουν άμεσα και θα λειτουργούν με το μη αποδοτικό «click away», ενώ οι πολίτες θα «κλειδώνονται» σπίτια τους από τις 18:00. 

 Σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των ειδικών για τις επιδημιολογικές εξελίξεις, ενώ οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Με βάση όσα ισχύουν στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές της χώρας, τα μέτρα στο επίπεδο αυξημένου συναγερμού είναι τα εξής: 

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του δήμου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Τα καταστήματα του λιανεμπορίου λειτουργούν με click away ή πλήρης αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων

Ο καθηγητής, Χαράλαμπος Γώγος το πρωί της Πέμπτης δήλωσε πως είναι ειλημμένη απόφαση της επιτροπής να μην ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια στην Αττική.

«Τα δημοτικά δεν πρόκειται να κλείσουν πάλι, ενώ για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια η απόφαση είναι ειλημμένη. Δεν αποκλείεται να αλλάξει εάν τα πράγματα χειροτερέψουν. Θα δούμε την Παρασκευή τα δεδομένα της εβδομάδας για να οριστικοποιήσουμε το άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα», είπε ο κ. Γώγος για το άνοιγμα των σχολείων.

Εννοείται πως οι λιμωξιολόγοι «τα ρίχνουν» στην βρετανική μετάλλαξη που κυκλοφορεί από τον Σεπτέμβριο και στο άνοιγμα των καταστημάτων, το οποίο σε 4-5 ημέρες υποτίθεται ότι πρόλαβε και «φούντωσε» τα κρούσματα.

Χθες εντοπίστηκαν 405 κρούσματα στην Αττική συνολικά. Το κέντρο της Αθήνας, μαζί με τα βόρεια προάστια είναι αυτά που προβληματίζουν περισσότερο, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να αναφέρει χθες πως οι περιοχές αυτές, μαζί με την Δυτική Αττική, είναι ανάμεσα στις 9 που βρίσκονται στο όριο να χαρακτηριστούν «κόκκινες».

Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική

  • 49 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
  • 76 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 63 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 27 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής
  • 104 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 38 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών
  • 48 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr