Τραγωδία στον Όλυμπο: Νεκροί δυο ορειβάτες από χιονοστιβάδα – Αγωνία για τον τρίτο


Τραγωδία στον Όλυμπο: Νεκροί δυο ορειβάτες από χιονοστιβάδα – Αγωνία για τον τρίτο

Χρήστος Χατζησπύρου

Super Puma της Πυροσβεστικής, άντρες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της ΕΜΑΚ βρίσκονται στο σημείο και προσπαθούν να παραλάβουν τον τρίτο ορειβάτη, που κατάφερε να απεγκλωβιστεί και να ενημερώσει για το τραγικό συμβάν

Τρεις ορειβάτες χτυπήθηκαν από χιονοστιβάδα νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Ξερολάκι, στον Όλυμπο, στην προσπάθεια τους να ανέβουν το βουνό κι ενώ βρίσκονταν μαζί με μια άλλη ομάδα ορειβατών.

Ο ένας από τους τρεις κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το χιόνι και ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τις Αρχές για το ατύχημα που συνέβη, αναφέροντας πως αγνοούνται οι δύο φίλοι του.

Στο σημείο βρίσκεται από νωρίτερα ένα Super Puma της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο, έντοπισε νεκρούς τους δύο Έλληνες αγνοούμενους ορειβάτες, ηλικίας 47 και 52 ετών, καθώς και τον τρίτο ημεδαπό ο οποίος παραμένει στον χώρο περιμένοντας τις επίγειες δυνάμεις διάσωσης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυο νεκροί είναι γιατροί από τη Λάρισα που εργάζονται στο ΕΣΥ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον Κοκκινοπηλό και από εκεί στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

 


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from twitter

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
twitter.com/pyrosvestiki/s...