Η νεολαία «στους δρόμους» ενάντια στο lockdown: Χιλιάδες μαθητές & φοιτητές ζητούν ν’ ανοίξουν σχολεία & πανεπιστήμια!


Η νεολαία «στους δρόμους» ενάντια στο lockdown: Χιλιάδες μαθητές & φοιτητές ζητούν ν’ ανοίξουν σχολεία & πανεπιστήμια!


(Αρχικό κείμενο 13:52) Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων νέων, φοιτητών και μαθητών οι οποίοι ζητούν το αυτονόητο, να σταματήσει το lockdown, να ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια και να σταματήσει η ανεπαρκής τηλεκπαίδευση.

Το συλλαλητήριο προγραμματίστηκε, αψηφώντας την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ με επιπλέον αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε αυτό θα συμμετέχουν ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ.

Η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά, μεταξύ άλλων, να ανοίξουν δια ζώσης τα σχολεία και τα ΑΕΙ, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων. Επίσης, ζητά από το υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω το σχέδιο νόμου για τα πανεπιστήμια.

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών, προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία», σημειώνει η ΟΛΜΕ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/koinonia/958201_xekinise-panekpaideytiko-syllalitirio-sta-propylaia-foto 

 


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from pronews

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
www.pronews.gr/koinonia/95820...