Home ΗΠΑ Υποπροϊόν της…CIA η εφαρμογή SIGNAL. Την προωθεί ακόμη κι ο…ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ…

Υποπροϊόν της…CIA η εφαρμογή SIGNAL. Την προωθεί ακόμη κι ο…ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ…

by _
0 comment 219 views

John Kapsimalis

Πάει κι αυτό….πάμε Telegram να δούμε τι παίζει;;

Το SIGNAL είναι κυβερνητικό πρόγραμμα/επιχείρηση

Το Signal δημιουργήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από ένα spinoff (υποπροϊόν) της CIA. Δεν είναι φίλος σου.

Το Signal – η εφαρμογή συνομιλίας απορρήτου που προτιμάται από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες κρυπτογράφησης στον κόσμο – τείνει ξανά. Μετά το Twitter και το MAGA Maidan Internet purge του Facebook (το οποίο ακολούθησε η ανακοίνωση του Facebook ότι θα ξεκινήσει να πραγματοποιεί σιφωνισμό δεδομένων από την ιδιοκτησία του στο WhatsApp), το Signal έγινε το κορυφαίο app messenger στον πλανήτη.

Οι New York Times γράφουν για αυτό. Ο Edward Snowden κάνει tweet για αυτό, λέγοντας στους θαυμαστές του ότι το Signal είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να παραμείνει ζωντανός (και όχι το γεγονός ότι προστατεύεται όλο το εικοσιτετράωρο από τη συσκευή ασφαλείας της Ρωσίας.) Κόλαση, ακόμη και ο Elon Musk είναι εκεί έξω λέγοντας άνθρωποι να πάνε Signal. Τόσοι πολλοί άνθρωποι πλημμυρίζουν την εφαρμογή που καταρρέει.

https://twitter.com/elonmusk/status/1347165127036977153

Δεδομένου ότι η εφαρμογή εκτινάσσεται, νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να κυκλοφορήσω την περιοδική ανακοίνωσή μου για τη δημόσια υπηρεσία: Το signal δημιουργήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από ένα spinoff της CIA. Ναι, ένα Coff spinoff. Το signal δεν είναι φίλος σας.

https://yasha.substack.com/…/spy-funded-privacy-tools…

Εδώ είναι τα κρύα σκληρά γεγονότα.

Το Signal αναπτύχθηκε από την Open Whisper Systems, μια κερδοσκοπική εταιρεία που διευθύνεται από το “Moxie Marlinspike”, έναν ψηλό, γελοίο κρυπτογράφο που έχει ένα κεφάλι γεμάτο dreadlocks και του αρέσει να σερφάρει και να πλέει το σκάφος του. Ο Moxie ήταν ένας παλιός φίλος του επικεφαλής ριζοσπαστικού υποστηρικτή του Tor, Jacob Appelbaum, και έπαιξε ένα παρόμοιο ψεύτικο ριζοσπαστικό παιχνίδι – παρόλο που ποτέ δεν μπόρεσε να ταιριάξει με το ακατέργαστο ταλέντο και την αφοσίωση του Jake στην τέχνη του con. Ωστόσο, ο Moxie τυλίγεται στον αέρα του κινδύνου και του μυστηρίου και ενοχλεί τους δημοσιογράφους για να μην αποκαλύψει προσωπικές πληροφορίες, ούτε καν την ηλικία του. Μιλάει συνεχώς τον φόβο του για τον Big Brother και λέει ιστορίες για το αρχείο του στο FBI.

https://www.wired.com/…/meet-moxie-marlinspike…/

Πόσο μεγάλη απειλή είναι ο Moxie για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση;

Αυτό το μεγάλο: Αφού πούλησε την εκκίνηση κρυπτογράφησής του στο Twitter το 2011, ο Moxie άρχισε να συνεργάζεται με τον μηχανισμό αλλαγής καθεστώτος της Αμερικής – συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Εξωτερικών και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ραδιοτηλεόρασης (που τώρα ονομάζεται Οργανισμός για τα Παγκόσμια Μέσα των ΗΠΑ) – για την ανάπτυξη τεχνολογία για την καταπολέμηση της λογοκρισίας στο Διαδίκτυο στο εξωτερικό. Αυτή η σχέση οδήγησε στην επόμενη προσπάθειά του: μια σειρά από κρυπτογραφημένες από κυβερνητικές εφαρμογές κρυπτογραφημένες εφαρμογές συνομιλίας και φωνής για κινητά. Γεια σας στο Signal.

https://archive.is/7uLsN

Αν κοιτάξετε τον ιστότοπο της Signal σήμερα, θα βρείτε όλα τα είδη των διασημοτήτων – Edward Snowden, Laura Poitras, ακόμη και ο Jack Dorsey. Θα βρείτε επίσης ένα κουμπί “δωρεά” – το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν πρέπει να πατήσετε, επειδή η Signal διαθέτει πολλά μετρητά τεχνολογίας ολιγαρχων  αυτές τις μέρες. Αυτό που δεν θα βρείτε είναι μια ενότητα «σχετικά» που εξηγεί την ιστορία προέλευσης του Signal – μια ιστορία που περιλαμβάνει αρκετά εκατομμύρια δολάρια σε πόρους και κεφάλαιο ανάπτυξης από το Radio Free Asia, ένα spinoff (υποπροϊόν ή δευτερογενές αποτέλεσμα) της CIA του οποίου η ιστορία χρονολογείται από το 1951 και περιλαμβάνει όλα τα περίεργα είδη σκατά, συμπεριλαμβανομένης της συσχέτισης της δεκαετίας του 1970 με τους Moonies, της σκληρής αντικομμουνιστικής κορεατικής λατρείας.

Το ακριβές πόσα μετρητά πήρε η Signal από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, καθώς η Moxie και το Open Whisper System ήταν αδιαφανή σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης της Signal. Αλλά αν συγκεντρώσετε τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν δημόσια από το Open Technology Fund, τον αγωγό Radio Free Asia που χρηματοδότησε το Signal, γνωρίζουμε ότι η στολή της Moxie έλαβε τουλάχιστον 3 εκατομμύρια δολάρια για διάστημα τεσσάρων ετών – από το 2013 έως το 2016. Αυτό είναι ελάχιστο σήμα που έλαβε από την FEDS.

https://www.wired.com/…/meet-moxie-marlinspike…/

https://www.opentech.fund/…/suppo…/open-whisper-systems/

Τρία εκατομμύρια μπορεί να μην μοιάζουν πολύ αυτές τις μέρες, ειδικά επειδή η Signal πήρε πρόσφατα μια τεράστια έγχυση μετρητών από ολιγάρχες όπως η  WhatsApp για να συνεχίσει τη λειτουργία της. Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι χωρίς αυτά τα πρώτα χρήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, δεν θα υπήρχε signal σήμερα. Και αυτό σε κάνει να σκεφτείς: Εάν η τεχνολογία super crypto της Signal πραγματικά αποτελούσε απειλή για τους ομοσπονδιακούς και την εξουσία της ολιγαρχίας μας, γιατί οι ομοσπονδιακοί θα χρηματοδοτούσαν τη δημιουργία του; Και γιατί το Facebook και το Google βιάστηκαν να υιοθετήσουν τα εξαιρετικά ασφαλή πρωτόκολλά του; Χμμμμμ…

Όπως μπορείτε να δείτε από τον τρόπο με τον οποίο ο Parler έκλεισε την περασμένη εβδομάδα – όταν η αυτοκρατορική ολιγαρχία μας θέλει να ακυρώσει μια εφαρμογή, μπορεί να το κάνει αμέσως και με εκδίκηση. Αλλά το Signal ζει και ευδοκιμεί, παρά την υποτιθέμενη απειλή για τις πανίσχυρες δυνάμεις επιτήρησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Το signal προήλθε από αυτό το Radio Free Asia;



Τι είναι το Radio Free Asia και το Open Technology Fund; Και γιατί η αμερικανική κυβέρνηση χρηματοδοτεί την τεχνολογία κρυπτογράφησης όπως το Signal; Επιπλέον, γιατί η Silicon Valley – χτισμένη όπως είναι για κερδοσκοπική παρακολούθηση – αγκαλιάζει την υποτιθέμενη άθραυστη τεχνολογία απορρήτου της Signal;

https://surveillancevalley.com/buy

Έχω γράψει εκτενώς για τη βαθύτερη ιστορία των κυβερνητικών υποστηρικτών του Signal και τον τρόπο με τον οποίο το crypto ταιριάζει στην αυτοκρατορική μηχανή της Αμερικής. Στην πραγματικότητα, αφιέρωσα δύο ολόκληρα κεφάλαια του βιβλίου μου στο θέμα. Δεν θα το ανατυπώσω εδώ. Αλλά αν θέλετε να μάθετε ολόκληρη την ιστορία, μπορείτε να πάρετε το Surveillance Valley στο τοπικό βιβλιοπωλείο σας. Ή μπορείτε να δείτε μερικά από τα άρθρα που έχω…

—Yasha Levine

https://yasha.substack.com/p/signal-is-a-government-op-85e

-Μετάφραση-επιμέλεια John Kapsimalis  using Google translate!

Πηγή >>

Πάει κι αυτό….πάμε Telegram να δούμε τι παίζει;;

Το SIGNAL είναι κυβερνητικό πρόγραμμα/επιχείρηση
Το Signal…

Δημοσιεύτηκε από John Kapsimalis στις Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr