ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΔΙΩΞΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ: ΗΠΑ: Αυξάνονται οι εταιρείες που αίρουν τις χορηγίες τους στους Ρεπουμπλικάνους


ΗΠΑ: Αυξάνονται οι εταιρείες που αίρουν τις χορηγίες τους στους Ρεπουμπλικάνους

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη μη επικύρωση της εκλογής Μπάιντεν και την εισβολή στο Καπιτώλιο

11:25 •  12/01/2021

Με την κλιμακούμενη αντίδραση μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες δήλωσαν ότι θα σταματήσουν τις χορηγίες τους προς τους κοινοβουλευτικούς που ψήφισαν την προηγούμενη εβδομάδα για την αμφισβήτηση της νίκης του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, βρέθηκαν αντιμέτωποι χθες οι Ρεπουμπλικάνοι μέλη του Κογκρέσου.

Με ανακοινώσεις τους, οι εταιρίες Amazon.com Inc, General Electric Co, Dow Inc, AT&T Inc, Comcast Corp, Verizon Communications Inc, American Express Co, Airbnb Inc, Best Buy Co Inc και Mastercard Inc, μεταξύ άλλων απείλησαν ότι θα μειώσουν τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους για τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι σύντομα θα χάσουν την εξουσία, τόσο στο Λευκό Οίκο, όσο και στα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου.

Η AT&T και η Comcast, για παράδειγμα, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρικών κοινοπραξιών που προχωρούν σε προεκλογικές χορηγίες στην Ουάσινγκτον.

Η μεγάλη εταιρία παραγωγής ευχετηρίων καρτών Hallmark Company Ltd ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τους γερουσιαστές Τζος Χόλι και Ρότζερ Μάρσαλ να επιστρέψουν τις χορηγίες που έλαβαν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Οι ανακοινώσεις αποτελούν ένδειξη ότι μερικές από τις εταιρικές κοινοπραξίες επανεξετάζουν τη στρατηγική τους έναντι του Καπιτωλίου μετά την εισβολή υποστηρικτών του προέδρου Τραμπ στο Καπιτώλιο την προηγούμενη εβδομάδα.


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from newsbeast

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
www.newsbeast.gr/world/arthro/6...