Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η Moody’s αποκαλύπτει τον ελληνικό οικονομικό «όλεθρο»: «Ξεχάστε τον τουρισμό το 2021 – Το χρέος θα είναι πάνω από 200%»

Η Moody’s αποκαλύπτει τον ελληνικό οικονομικό «όλεθρο»: «Ξεχάστε τον τουρισμό το 2021 – Το χρέος θα είναι πάνω από 200%»

by _
0 comment 165 views

Η Moody’s αποκαλύπτει τον ελληνικό οικονομικό «όλεθρο»: «Ξεχάστε τον τουρισμό το 2021 – Το χρέος θα είναι πάνω από 200%»


“Μαύρα” μαντάτα για την ελληνική οικονομία από τη Moody’s, η οποία σε ανάλυσή της τονίζει, πως η εξάρτηση της χώρας μας από τη «βαριά» βιομηχανία του τουρισμού και τις συναφείς με αυτή υπηρεσίες, έχει γυρίσει μπούμερανγκ στη χώρα καθώς ουσιαστικά βλέπουν και το 2021 μια χαμένη τουριστικά χρονιά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s επισημαίνει πως η ελληνική οικονομία κινδυνεύει λόγω της μεγάλης εξάρτησης από τον τουρισμό, με αποτέλεσμα η αποκατάσταση να τίθεται εν αμφιβόλω.

Που σημαίνει ότι παρά τα μεγάλα ποσά που μπορεί να έχουν αποδεσμευθεί για την Ελλάδα δεν υπάρχουν επιχειρήσεις και οι συνθήκες για να εισρεύσουν στα ταμεία.

Η Moody’s αναβάθμισε την ελληνική οικονομία τον Νοέμβριο 2020, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζει τις μεταρρυθμιστικές και δομικές βελτιώσεις που βοήθησαν στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της τελευταίας δεκαετίας.

Όπως επισημαίνει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, η Ελλάδα θα είναι επίσης ένας από τους κυριότερους ωφελημένους του Ταμείου Ανάκαμψης, τα κονδύλια του οποίου αναμένεται να αμβλύνουν τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης υποστηρίζοντας την ανάκαμψη μακροπρόθεσμα αν όλα πάνε όπως οι διεθνείς αγορές θέλουν (μάλλον θα δούμε ότι πολιτική δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν στα μνημόνια)

Η πτώση στον τουρισμό απειλεί την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ >> https://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/953289_i-moodys-apokalyptei-ton-elliniko-oikonomiko-olethro-xehaste-ton

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr