Συναγερμός στους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ – Απελπισμένοι οι ψηφοφόροι τους – Θέλουν να μην του δώσουν το «βαλιτσάκι» με τους κωδικούς των πυρηνικών!


Συναγερμός στους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ – Απελπισμένοι οι ψηφοφόροι τους – Θέλουν να μην του δώσουν το «βαλιτσάκι» με τους κωδικούς των πυρηνικών!


Το «βαλιτσάκι» ή η «μπάλα» όπως το αποκαλούν το οποίο μεταφέρει πάντα στρατιωτικός και ακολουθεί  τον Αμερικανό πρόεδρο όπου βρίσκεται. Σε αυτό περιέχονται όλοι οι κωδικοί για χρήση των πυρηνικών όπλων από τον αέρα, την ξηρά ή υποθαλάσσια.

«Με το που θα αναλάβει τα καθήκοντά του και μαζί με αυτά την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων ο Biden πρέπει να ανακοινώσει ότι θα αλλάξει το σύστημα και θα μοιράζεται αυτή την ευθύνη με μια ομάδα του Κογκρέσου», δήλωσε ο Perry.

Ο ίδιος πρόσθεσε, σε άρθρο του στο περιοδικό Politico ότι ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται οι ΗΠΑ να ξεκινήσουν ποτέ ένα πυρηνικό και ότι αν το πράξουν θα το πράξουν μόνο ως αντίποινα.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ επί προεδρίας Clinton, William Perry (δεξιά)

Ο Perry στο άρθρο του αναφέρει ότι το παρόν σύστημα ή η διαδικασία για τη χρήση των πυρηνικών όπλων δίνει στον εκάστοτε πρόεδρο «μια θεϊκή εξουσία να φέρει την παγκόσμια καταστροφή μέσα σε μια στιγμή μια εξουσία «απαρχαιωμένη, μη αναγκαία όσο και εξαιρετικά επικίνδυνη».

Βέβαια ο Perry ως Δημοκρατικός επιτέθηκε και στον Τραμπ, λέγοντας πως «θεωρούμε πως ο Τραμπ είναι αρκετά υπεύθυνος για να του εμπιστευθούμε την δύναμη να τελειώσει τον κόσμο; Μέσα λεπτά μπορεί να εξαπολύσει εκατοντάδες πυρηνικά. Δεν χρειάζεται δεύτερη γνώμη. Ο υπουργός Άμυνας δεν έχει λόγο. Το Κογκρέσο δεν έχει λόγο. Γιατί να πάρουμε αυτό το ρίσκο;», πρόσθεσε αλλά με καθαρό υπονοούμενο κατά του Μπάιντεν αφού αυτός θα είναι ο νέος πρόεδρος μέσα σε λίγες ημέρες.