Home Greek News Η εγγύηση για καθαρές εκλογές χωρίς το «πρόβλημα SingularLogic» είναι προσωπική ευθύνη του Υπουργού Εσωτερικών, τονίζει το ΑΚΚΕΛ

Η εγγύηση για καθαρές εκλογές χωρίς το «πρόβλημα SingularLogic» είναι προσωπική ευθύνη του Υπουργού Εσωτερικών, τονίζει το ΑΚΚΕΛ

by _
0 comment 218 views

Η εγγύηση για καθαρές εκλογές χωρίς το «πρόβλημα SingularLogic» είναι προσωπική ευθύνη του Υπουργού Εσωτερικών, τονίζει το ΑΚΚΕΛ

Οι ταραχές στην Ουάσιγκτον λόγω σοβαρών αμφιβολιών από πολλούς Αμερικανούς σχετικά με την ακεραιότητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και καταμέτρησης ψήφων στις προεδρικές εκλογές, θέτουν επιτακτικά και με το πιο σοβαρό και τραγικό τρόπο την αναγκαιότητα ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, να αναδιοργανώσει την υποδομή διεξαγωγής και κυρίως καταμέτρησης ψήφων, ώστε να είναι διαφανής και να μην επιτρέπει να παρεισφρήσει φόβος και αμφιβολία νοθείας και οποιασδήποτε παρανομίας όπως δυστυχώς πολύ δικαιολογημένα υπάρχει μέχρι σήμερα. Κυρίως με την εμπλοκή της ιδιωτικής εταιρείας SingularLogic.     

Ο φόβος και η αμφιβολία πολύ εύκολα μετατρέπονται σε οργή. Οι ταραχές που είδαμε στην Ουάσιγκτον στο κτίριο του Καπιτωλίου είναι το Αμερικανικό αντίστοιχο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου. Και αυτό λόγω των εκλογικών διαδικασιών.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2020 το ΑΚΚΕΛ έφερε στην δημοσιότητα και έθεσε το θέμα (https://akkelparty.blogspot.com/2020/12/singularlogic.html) να διακοπεί η εμπλοκή της SingularLogic στην «διαχείριση» των εκλογικών ψήφων. Η Ανακοίνωση «Το ΑΚΚΕΛ θέτει θέμα για την SingularLogic και την διαχείριση των ψήφων στις εκλογές», μεταξύ άλλων σημείωνε «Η εμπειρία τόσων ετών και πολλών εκλογικών αναμετρήσεων έχει καταστήσει ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό ότι είναι αδιανόητο μία ιδιωτική εταιρεία χωρίς άμεσο έλεγχο των πολιτών, να έχει τέτοιον καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Το θέμα είναι απλό: Κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι δεν έχει γίνει κάποια αλλοίωση. Αν λάβουμε υπόψιν την εμπειρία με τις εκλογές όπου το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη έχανε από τη Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή και μετά από ένα blackout μερικών ωρών όπου δεν έδιναν αποτελέσματα, εμφανίστηκε το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη να κερδίζει τις εκλογές, κάθε Έλληνας έχει κάθε δικαίωμα να αμφισβητήσει την ακεραιότητα και διαφάνεια της διαδικασίας».

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σήμερα κατανοεί ότι ο Σημίτης έκλεψε τις εκλογές από τον Καραμανλή και ότι το σύστημα των εκλογών και καταμέτρηση ψήφων είναι προβληματικό. Ακόμη και αν το δουν ο υπουργός και ο πρωθυπουργός από κομματική σκοπιά, θα αντιληφθούν ότι έστω για εκδίκηση αυτών που έκλεψαν τις εκλογές από το κόμμα τους πριν από 20 περίπου χρόνια, αξίζει να προχωρήσουν σε αυτά που προτείνει το ΑΚΚΕΛ και να σταματήσουν τη δράση των κυκλωμάτων που αναπτύχθηκαν από τότε μέχρι σήμερα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να τροποποιηθεί η διαδικασία όσον αφορά την εμπλοκή οποιασδήποτε ιδιωτικής εταιρείας στη ροή των αποτελεσμάτων. Ο φορέας που θα αναλάβει αυτή την εργασία θα πρέπει να είναι δημόσιος, πλήρως και απολύτως ελεγχόμενος από κάθε Έλληνα πολίτη.

Το ΑΚΚΕΛ επεξεργάζεται πρόταση που θα δημοσιοποιηθεί για να λάβουν θέση οι πολιτικές δυνάμεις κλπ.

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6984581480

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6984581480

[email protected][email protected]

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/


You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr