Home ΗΠΑ Με ίδρυση νέου κόμματος απαντά ο Ν.Τραμπ στις «προδοσίες» των Ρεπουμπλικανών! – Αλλάζει την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ

Με ίδρυση νέου κόμματος απαντά ο Ν.Τραμπ στις «προδοσίες» των Ρεπουμπλικανών! – Αλλάζει την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ

by _
0 comment 202 views

Με ίδρυση νέου κόμματος απαντά ο Ν.Τραμπ στις «προδοσίες» των Ρεπουμπλικανών! – Αλλάζει την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ

H N.Πελόζι ζήτησε την «καθαίρεσή» του!


Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ζήτησε από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, την ενεργοποίηση της 25ης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο Αμερικανός ηγέτης ετοιμάζεται να ιδρύσει δικό του, νέο κόμμα που θα αντικαταστήσει το «σάπιο» ρεπουμπλικανικό κόμμα.

«Εάν ο Μάικ Πενς δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα, τότε το Κογκρέσο θα προχωρήσει στην διαδικασία παραπομπής Τραμπ», συμπλήρωσε, ενώ γνωρίζει ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Βέβαια, όλα είναι μπαρούφες εντυπωσιασμού:  Η τροπολογία ορίζει συγκεκριμένα με την παράγραφο 4 τη διαδικασία μεταφοράς των αρμοδιοτήτων σε περίπτωση που ο πρόεδρος δεν μπορεί ο ίδιος να το κάνει, επειδή για παράδειγμα βρίσκεται σε κώμα ή δεν θέλει να το κάνει, επειδή βρίσκεται υπό την επήρεια ψυχικής νόσου.

Ο αντιπρόεδρος με τη πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου ή ενός άλλου οργάνου που ορίζει το Κογκρέσο μπορεί εγγράφως να δηλώσει ότι ο πρόεδρος δεν είναι σε θέση να ασκήσει πλέον τα καθήκοντά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! >> https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/951894_den-kratithike-i-npelozi-na-kathairethei-o-ntramp-kai-den-thelei-o

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr