Προπαγανδιστική έκδοση για τους μουσουλμάνους των Δωδεκανήσων


Προπαγανδιστική έκδοση για τους μουσουλμάνους των Δωδεκανήσων


Κείμενο του ιστολογίου 3/1/2020

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσων, έχει έδρα τη Σμύρνη είναι δημιούργημα του τουρκικού κράτους και έχει ως μόνιμο Πρόεδρο τον Μουσταφά Καϊμακτσί.

Ο Καϊμακτσί πριν από μερικά χρόνια απελάθηκε από τη Ρόδο όπου είχε βρεθεί λόγω της ανθελληνικής του δράσης. Πρόσφατα ο σύλλογος του, εξέδωσε το παρακάτω βιβλίο.

Ο τίτλος είναι “Τουρκική Κουλτούρα σε Ρόδο και Κω”. Το βιβλίο εκδόθηκε στα τουρκικά και στα αγγλικά. Προφανώς ο σύλλογος δεν φείδεται χρημάτων…

Η αφιερωση γράφει “Προς τιμήν των Τούρκων Ρόδου και Κω που υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, συνέβαλαν στον Τουρκικό Απελευθερωτικό Αγώνα και των ηρώων που απεστάλησαν από την Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση για την μεταφορά όπλων και υλικών από την Ρόδο”.

Περιεχόμενα του βιβλίου

Φωτογραφίες από σελίδες του βιβλίου.

Στο βιβλίο υπάρχουν μεταξύ άλλων και δύο άρθρα της κυρίας Νεβάλ Κονούκ Χαλάτσογλου – γνωστής για τις εργασίες που έχει κάνει για τα εν Ελλάδι οθωμανικά μνημεία. Σύζυγός του υπερεθνικιστή πρώην βουλευτή Χαλάτσογλου. Η κυρία έχει εργαστεί συχνά στενά με τον Καϊμακτσί.

https://tourkikanea.gr/arthra-tou-istologiou/rodos-68/?fbclid=IwAR3QsHwYeS4hgyq5QoGk4XgcEmWJmFWAew2SchwmIqfS6cO7Ia–W-oQFyQ

 


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from tourkikanea

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
tourkikanea.gr/arthra-tou-ist...