Home Greek News Ανασχηματισμός: Τα ισχυρά πρόσωπα, οι εκπλήξεις και η «σωτηρία της τελευταίας στιγμής»

Ανασχηματισμός: Τα ισχυρά πρόσωπα, οι εκπλήξεις και η «σωτηρία της τελευταίας στιγμής»

by _
0 comment 98 views

Ανασχηματισμός: Τα ισχυρά πρόσωπα, οι εκπλήξεις και η «σωτηρία της τελευταίας στιγμής»

Φώφη Γιωτάκη
04/01/2021, 15:05


Σχολιάζουν τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ» – ΓΕΛΑΕΙ ο κόσμος με την παρακατω φράση «Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι το προφίλ του ανασχηματισμού δίνει το στίγμα μιας πετυχημένης κυβέρνησης που δείχνει ευελιξία στις νέες προκλήσεις», διότι όλος ο κόσμος ξέρει πια πόσο…ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ είναι αυτή η κυβέρνηση…ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ διότι αποφάσισε το δρόμο της…ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ πουλώντας τον Ελληνικό Λαό σε αυτήν την ΨΕΥΤΟπανδημία που έχει καταστρέψει την Ελλάδα μας!!! ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!

Τι λένε στο Μέγαρο Μαξίμου για τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τον ανασχηματισμό

Αναδιάταξη δυνάμεων με ανακατανομή ρόλων και αξιοποίηση νέων στελεχών στο κυβερνητικό σχήμα επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω των αλλαγών στο υπουργικό συμβούλιο.

Κυβερνητικές πηγές βλέπουν πίσω από τις αλλαγές την πρόθεση του πρωθυπουργού να διατηρήσει ως έχει τον βασικό κορμό της κυβέρνησης και να τον ενισχύσει, είτε με μετακινήσεις-αναβαθμίσεις υπουργών και υφυπουργών, είτε με την αξιοποίηση «γαλάζιων» βουλευτών και στελεχών που αναλαμβάνουν για πρώτη φορά καθήκοντα υφυπουργού. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι το προφίλ του ανασχηματισμού δίνει το στίγμα μιας πετυχημένης κυβέρνησης που δείχνει ευελιξία στις νέες προκλήσεις- κάτι που φαίνεται και στα γκάλοπ- και προχωρά στον κατάλληλο χρόνο στις αναγκαίες πρωτοβουλίες.

Μπορεί στελέχη του Μαξίμου να αποφεύγουν τα σχόλια, ειδικά για τις «αποχωρήσεις» των δύο κορυφαίων υπουργών, των κ.κ Θεοδωρικάκου και Βρούτση ωστόσο δεν προσπερνούν το γεγονός της αναβάθμισης (με βάση την σειρά κατάταξης) δύο άλλων συναδέλφων τους, του κ. Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος αναχώρησε από το Ενέργειας για να αναλάβει τον «καυτό» φάκελο του Εργασίας και του Μάκη Βορίδη ο οποίος από το Αγροτικής Ανάπτυξης κατευθύνεται στο κορυφαίο θεσμικό υπουργείο των Εσωτερικών- όπου αναπληρωτής υπουργός αναλαμβάνει ο -τέως πλέον- κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στο νέο χάρτη του υπουργικού συμβουλίου ξεχωρίζουν τρία νέα πρόσωπα: ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης ο οποίος έχει διατελέσει Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ από το 2017 μέχρι τις εκλογές του 2019 (οπότε και εκλέχτηκε βουλευτής Επικρατείας), ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος με ισχυρό αποτύπωμα στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ο οποίος όμως αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Παιδείας, με αρμοδιότητα τα πανεπιστήμια και ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Γιώργος Κώτσηρας.

Στις αλλαγές προστίθεται η αναβάθμιση του υφυπουργού κ. Γ. Κοντοζαμάνη σε αναπληρωτή υπουργό Υγείας με ισχυρές αρμοδιότητες (όπως για την αναβάθμιση του ΕΣΥ) και δύο γενικών γραμματέων του Νικόλα Γιατρομανωλάκη, ο οποίος προέρχεται από το «Ποτάμι» και είναι το πρώτο ανοικτά γκέι πρόσωπο που μπαίνει σε κυβέρνηση στη χώρα μας, όπως και της Μαρίας Συρεγγέλα, που αναλαμβάνουν χρέη υφυπουργού στο Πολιτισμού και το Εργασίας αντίστοιχα. Η αναβάθμιση της κυρίας Συρεγγέλα παραπέμπει, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη στην απόφαση του πρωθυπουργού να δώσει έμφαση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού και στα θέματα Οικογένειας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η «ανατροπή» του σεναρίου στο Τουρισμού με την παραμονή τελικά του Χάρη Θεοχάρη «κούμπωσε» με την μετακίνηση από το Παιδείας, της Σοφίας Ζαχαράκη. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει -λένε κυβερνητικές πηγές- ότι ο πρωθυπουργός κρίνει θετικό το έργο του κ. Θεοχάρη στον καθοριστικής σημασίας Τομέα αλλά και δείχνει την εμπιστοσύνη του στην αποτελεσματικότητα της κυρίας Ζαχαράκη η οποία θα αναλάβει ειδικό χαρτοφυλάκιο, αν και υφυπουργός, για την προώθηση σημαντικών πρωτοβουλιών στο πεδίο του τουρισμού.

Με ισχυρό χαρτοφυλάκιο- αυτό του Κτηματολογίου- εισέρχεται στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την ιδιότητα πλέον του υφυπουργού, ο βουλευτής Άρτας, Γιώργος Στύλιος. Ο μέχρι τώρα υφυπουργός Γρηγόρης Ζαριφόπουλος μπήκε στη «λίστα» των αποχωρήσεων μαζί με άλλα μέλη της κυβέρνησης, τους κ.κ ΘεοδωρικάκοΒρούτσηΚουμουτσάκοΚαράογλουΔιαγαλάκηΚόνσολα και Οικονόμου.

https://www.protothema.gr/politics/article/1081170/anashimatismosta-ishura-prosopa-oi-ekplixeis-kai-i-sotiria-tis-teleutaias-stigmis/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr