Η ΠτΔ Α.Σακελαροπούλου «καρφώνει» το ΓΕΕΘΑ για την άρνηση ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου: «Δεν είμαι αρμόδια»!


Η ΠτΔ Α.Σακελαροπούλου «καρφώνει» το ΓΕΕΘΑ για την άρνηση ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου: «Δεν είμαι αρμόδια»!


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, «καρφώνει» το ΓΕΕΘΑ για την μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στις τελετές για τον εορτασμό του Νέου Έτους και τονίζει ότι «Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της Δοξολογίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας».

Είναι γεγονός ότι το ΓΕΕΘΑ πήρε όλη την ευθύνη για την άρνηση ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου (δείτε σχετικά εδώ) και στην ανακοίνωση της ΠτΔ παρατίθεται και η ανακοίνωση του Επιτελείου.

Ερώτημα: Είχε ενημερωθεί η ΠτΔ ότι δεν θα παιάνιζε ο Εθνικός Ύμνος; Αν είχε ενημερωθεί και δεν αντέδρασε, έχει αντικειμενικές ευθύνες.

Αν δεν είχε ενημερωθεί υπάρχει επιπλέον θέμα για το ΓΕΕΘΑ: Είναι υποχρεωμένο να ενημερώνει για το περιεχόμενο και την σειρά της τελετής την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση: 

«Σχετικά με το θέμα της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου κατά τη μετάβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, προκειμένου να παραστεί στην καθιερωμένη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς, διευκρινίζονται τα εξής:

Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της Δοξολογίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέρεται στην από 2 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η απόφαση της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής, στις 30 Δεκεμβρίου 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, που προβλέπουν μείωση του αριθμού των παρευρισκομένων».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/proedria-dimokratias/950894_ksakelaropoyloy-gia-ti-mi-anakroysi-toy-ethnikoy-umnoy

 


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from pronews

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
www.pronews.gr/elliniki-polit...