Home Greek News Σοκάρει η σύγκριση Β.Κορέας με Ελλάδα: Οι Βορειοκορεάτες γιόρτασαν ελεύθερα το 2021 – «Κλειδωμένοι» οι Έλληνες (φώτο)

Σοκάρει η σύγκριση Β.Κορέας με Ελλάδα: Οι Βορειοκορεάτες γιόρτασαν ελεύθερα το 2021 – «Κλειδωμένοι» οι Έλληνες (φώτο)

by _
0 comment 158 views

Σοκάρει η σύγκριση Β.Κορέας με Ελλάδα: Οι Βορειοκορεάτες γιόρτασαν ελεύθερα το 2021 – «Κλειδωμένοι» οι Έλληνες (φώτο)


Σοκάρει η σύγκριση των εικόνων της παραμονής Πρωτοχρονιάς από Βόρεια Κορέα και Ελλάδα, καθώς στην πιο καταπιεστική δικτατορία του κόσμου οι άνθρωποι ήταν ελεύθεροι να γιορτάσουν σε αντίθεση με την Ελληνική Δημοκρατία, όπου υπήρχαν μπλόκα κι έλεγχοι παντού για να τους κρατήσουν «κλειδωμένους» μέσα, υπό την απειλή προσαγωγών, προστίμων και εισβολών σε σπίτια!  

Αν έδειχνες σε κάποιον τις εικόνες που δεν γνώριζε για ποιες χώρες πρόκειται, θα έλεγε με σιγουριά πως στην Ελλάδα επικρατεί ανελευθερία και αυταρχισμός και στη Βόρεια Κορέα ελευθερία και… δημοκρατία.

Ίσως κάποιους θα έπρεπε να τους είχε προβληματίσει πως ούτε ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν τόλμησε να επιβάλει στους πολίτες του τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα.

Από τη μία στην Πιονγκγιάνγκ, την πρωτεύουσα της Βόρεια Κορέας, ο κόσμος χθες το βράδυ συγκεντρώθηκε ελεύθερος και με χαμόγελα στους δρόμους και γιόρτασε τον ερχομό του νέου έτους.

Από την άλλη μεριά η Αθήνα ήταν «έρημη» πόλη από την καθολική απαγόρευση μετά τις 22:00, με σαρωτικούς ελέγχους και μπλόκα στους δρόμους για να μην γιορτάσουν οι πολίτες τον ερχομό του νέου έτους. Οι δυνάμεις ασφαλείας έλεγχαν μέχρι και το διαδίκτυο. 

Μάλιστα το σύνθημα ήταν το δυστοπικό «Πρωτοχρονιά μόνοι στο σπίτι», φέρνοντας στο μυαλό «σλόγκαν» από άλλα καθεστώτα. 

Από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στήθηκαν περισσότερα από 30 ενισχυμένα μπλόκα. Μάλιστα άλλα πέντε μπλόκα πραγματοποίησαν ελέγχους σε κεντρικούς άξονες της Αττικής, ειδικά μετά τις 22.00. Εκτός από τους κεντρικούς δρόμους οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους ακόμα και σε γειτονιές θέλοντας να προλάβουν περιπτώσεις κορωνο-ρεβεγιόν.

Σημειώνεται πως ο δυνάμεις ασφαλείας προκειμένου να εντοπιστούν όσους «τόλμησαν» να διανυκτερεύσουν σε κάποιο φιλικό ή οικείο σπίτι το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς, πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους από τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου έως και τις 07.00.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/949883_astakos-i-athina-tin-paramoni-protohronias-erimose-i-poli

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr