Home Greek News Νέες δηλώσεις Κ.Πιερρακάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Πιθανόν να χρειαστεί για είσοδο σε αεροπλάνα & εστιατόρια»

Νέες δηλώσεις Κ.Πιερρακάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Πιθανόν να χρειαστεί για είσοδο σε αεροπλάνα & εστιατόρια»

by _
0 comment 97 views

Νέες δηλώσεις Κ.Πιερρακάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Πιθανόν να χρειαστεί για είσοδο σε αεροπλάνα & εστιατόρια»


Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπη, πως η κυβέρνηση θα δίνει ένα ψηφιακό αποδεικτικό εμβολιασμού το οποίο πιθανόν να χρησιμεύει για την είσοδο σε αεροπλάνα, ακόμα και εστιατόρια! Με λίγα λόγια μέσω του αποδεικτικού που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο μέλλον θα εξασφαλίζεται πως όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα έχει περιορισμένες ελευθερίες.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για τα ψηφιακά αποδεικτικά εμβολιασμού δήλωσε:

«Εμείς διαμορφώνουμε αυτό το σύστημα (σσ ηλεκτορνικής απόδειξης εμβολιασμού) αυτό θα υπάρχει. Το ερώτημα είναι που θα χρησιμεύσει αυτό το αποδεικτικό. Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα που είναι πολλά, τι θα γίνει με τις αεροπορικές εταιρίες, τι θα γίνει με τα εστιατόρια ποια είναι η μέριμνα. Οι απαντήσεις θα δοθούν πανευρωπαικά και μετά θα απαντήσουμε εθνικά, εμείς πάντως θα έχουμε σίγουρα μία απόδειξη» 

Αυτή ήταν η δεύτερη δήλωση για τα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού από τον κ.Πιερρακάκη μέσα σε 24 ώρες, κάτι που δείχνει πως η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα «θερμή» για αυτά τα πιστοποιητικά, τα οποία πιθανώς να «ελέγχουν» τις ελευθερίες των πολιτών στο μέλλον.

Επιπλέον ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αποσαφήνισε ότι στην πρώτη φάση το εμβόλιο γίνεται σε υγειονομικούς, προνοιακές δομές γηροκομεία, γιατί είναι στοχευμένη φάση. Η δεύτερη, φάση αφορά αρχικά τους πολίτες άνω των 60 ετών η άνω των 18 ετών με συγκεκριμένα νοσήματα.

«Η διαδικασία είναι στοχευμένη, πηγαίνουμε εμείς, ενώ στη δεύτερη φάση οι πολίτες κλείνουν τα ραντεβού. Δεν θα πατηθεί κουμπί κι όλοι άνω των 60 θα κάνουν το εμβόλιο. Η δεύτερη φάση θα πηγαίνει κλιμακωτά πχ. Η επιτροπή εμβολιασμού μπορεί να πει τώρα ξεκινάμε με τους άνω των 85. Συνολικά όλη η δεύτερη φάση αφορά τους άνω των 60, και όσους έχουν συγκεκριμένα νοσήματα». 

«Η δεύτερη φάση άφορα τον μήνα Φεβρουάριο, αλλά υπάρχουν κι άλλες μεταβλητές, δηλαδή τα εμβόλια. Αναμένουμε κι αλλά πέντε εμβόλια πέραν της Pfizer» δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Εξάλλου, Μάιο με Ιούνιο αρχίζει ο εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 18 ετών. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έκανε λόγο για 480 σημεία εμβολιασμού, στην απόλυτη εκδοχή του, με πάνω από 1.000 εφοδιαστικές γραμμές, με άυλη συνταγογράφηση για όποιον έχει γραφτεί. «Δεν υπάρχει διαδικασία επιλογής εμβολίου» είπε.

«Εξ αρχής θα κλείνεις δύο ραντεβού και για τις δύο δόσεις, υπάρχει πλατφόρμα στο σάιτ embolio.gov.gr ενώ επιστρατεύονται και τα φαρμακεία για να κλείνουν ραντεβού όσοι δεν μπορούν με άλλο τρόπο» σημείωσε. «Στα φαρμακεία θα κλείνεις ραντεβού, δεν θα κάνεις εμβόλιο» εξήγησε. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης προειδοποίησε ότι «δεν πρέπει να χάσεις το ραντεβού δεν είναι απλή διαδικασία, είναι διαδικασία σφιχτή που χρειάζεται πειθαρχία». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο! 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr