Home ΚΟΣΜΟΣ Γιατί η BioNTech θέλει να συνεργαστεί με το τουρκικό ίδρυμα χημικών και βιολογικών ερευνών TUBITAK;

Γιατί η BioNTech θέλει να συνεργαστεί με το τουρκικό ίδρυμα χημικών και βιολογικών ερευνών TUBITAK;

by _
0 comment 208 views

Γιατί η BioNTech θέλει να συνεργαστεί με το τουρκικό ίδρυμα χημικών και βιολογικών ερευνών TUBITAK;


Ο Ugur Sahin ο CEO της γερμανικής εταιρείας BioNTech η οποία σε συνεργασία με την Pfizer έχουν αναπτύξει το αμφιλεγόμενο εμβόλιο για τον κορωνοϊό τεχνολογίας mRNA έκανε δηλώσεις στα τουρκικά ΜΜΕ στις οποίες ανέφερε ότι η BioNTech θέλει να πραγματοποιήσει επενδύσεις στην Τουρκία.

Ο Sahin  δήλωσε πως η BioNTech θέλει να συνεργαστεί με το ίδρυμα Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας Tubitak το οποίο κυρίως ασχολείται με θέματα αμυντικών εφαρμογών και χημικών και βιολογικών ερευνών.

Πιο συγκεκριμένα το TÜBİTAK SAGE σε συνεργασία του με άλλες τουρκικές αμυντικές εταιρείες έχει αναπτύξει βλήματα cruise (SOM), συλλογές κατεύθυνσης βομβών (σειρά HGK), συστήματα ΠΕΠ (TOROS) ή βόμβες διάτρησης καταφυγίων (ΝΕΒ).

Εκτός όμως από τα παραπάνω ένα παράρτημα του ιδρύματος το TUBITAK MAM ασχολείται με την χημική τεχνολογία, ενώ στο παρελθόν υπήρχαν πληροφορίες ότι εμπλέκεται στις προσπάθειες της Τουρκίας για παραγωγή χημικών και βιολογικών όπλων. Με το συγκεκριμένο τμήμα επιθυμεί ο Τούρκος CEO να υπάρξει συνεργασία της BioNTech άγνωστο όμως με πιο συγκεκριμένο αντικείμενο.

«Είμαστε σε συνομιλίες με το TUBITAK για να ανοίξουμε μια εγκατάσταση στην Τουρκία» είπε ο Ugur Sahin.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η Τουρκία είναι  η πατρίδα μας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε να βοηθήσουμε τον τουρκικό λαό», αναφερόμενος στο εμβόλιο BNT162b2 της Pfizer/ BioNTech.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ >>

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/948206_i-biontech-anoigei-parartima-stin-toyrkia-se-synergasia-me-idryma

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr