Home ΚΟΣΜΟΣ Η Βρετανία «αποχαιρέτισε» την ΕΕ μετά την συμφωνία: «Ανακτήσαμε τον έλεγχο των χρημάτων, των συνόρων, των νόμων μας»

Η Βρετανία «αποχαιρέτισε» την ΕΕ μετά την συμφωνία: «Ανακτήσαμε τον έλεγχο των χρημάτων, των συνόρων, των νόμων μας»

by _
0 comment 201 views

Η Βρετανία «αποχαιρέτισε» την ΕΕ μετά την συμφωνία: «Ανακτήσαμε τον έλεγχο των χρημάτων, των συνόρων, των νόμων μας»

«Ότι είχαμε δηλώσει ότι θα το κάνουμε το κάναμε», λέει το Λονδίνο


Σε συμφωνία κατέληξαν, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ότι αφορά τις εμπορικές τους σχέσεις στην μετά Brexit εποχή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από 11 ώρες συνομιλιών, που ξεκίνησαν την Τετάρτη το βράδυ, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία.

Παράλληλα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η βρετανική λίρα, υποδέχτηκαν θετικά την είδηση για συμφωνία, σημειώνοντας «μεγάλα άλματα» την Πέμπτη το πρωί.

Η μεταβατική περίοδος θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου 2020 προς την 1η Ιανουαρίου του 2021.

Τα ζητήματα που απασχόλησαν τις δύο πλευρές μέχρι την τελευταία στιγμή αφορούσαν στο ζήτημα της ρήτρας αποφυγής του αθέμιτου ανταγωνισμού από το Λονδίνο, εφόσον εξακολουθεί να απολαμβάνει τα αγαθά της κοινής αγοράς και τα ποσοστά αλιείας για τους Ευρωπαίους αλιείς σε βρετανικά ύδατα.

Πανηγυρίζει ο Μπόρις Τζόνσον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >> https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/947629_brexit-katelixan-se-symfonia-vretania-kai-ee

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr