Home ΗΠΑ Το πακέτο βοήθειας στον Τραμπ για υπογραφή – Από βδομάδα οι επιταγές των $600

Το πακέτο βοήθειας στον Τραμπ για υπογραφή – Από βδομάδα οι επιταγές των $600

by _
0 comment 107 views

AP: Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σάμερ, στο Καπιτώλιο, την Δευτέρα, μετά από συνάντησή τους με τους Στίβεν Μνούτσιν και Μαρκ Μίντοους. (AP Photo/Susan Walsh)

Το πακέτο βοήθειας στον Τραμπ για υπογραφή – Από βδομάδα οι επιταγές των $600


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οι σκληρές διαπραγματεύσεις για το πακέτο βοήθειας για τον κορωνοϊό αναμενόταν να συνεχιστούν την Τρίτη στο Καπιτώλιο, καθώς αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ ήταν προγραμματισμένο να συναντηθούν και πάλι με Δημοκρατικούς του Κογκρέσου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους αναμενόταν να συναντηθούν με την πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι και τον Τσακ Σάμερ, επικεφαλής της μειοψηφίας στην Γερουσία.

Η Γερουσία είναι προγραμματισμένο να σταματήσει τις εργασίες της για έναν μήνα στο τέλος της εβδομάδας, αλλά κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι πως οι νομοθέτες θα αποχωρήσουν από την Ουάσιγκτον έχοντας στα χέρια τους μια συμφωνία.

Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν τα πολύ σημαντικά επιδόματα ανεργίας, όπως και το ομοσπονδιακό μορατόριουμ για τις εξώσεις, με τους οικονομολόγους να προειδοποιούν πως χωρίς την ανάληψη δράσης η ζημιά στην Οικονομία μπορεί να είναι μόνιμη.

«Ποτέ δεν ήμουν τζογαδόρος», δήλωσε η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής από την Αλάσκα, Λίζα Μαρκόφσκι, όταν ρωτήθηκε για την προοπτική μιας συμφωνίας πριν από το τέλος της εβδομάδας. «Αλλά εάν ήμουν τζογαδόρος, θα έλεγα ότι χρειαζόμαστε μερικές μεγάλες ημέρες και μεγάλες νύχτες. Να εργαστούμε σκληρά», τόνισε.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και ηγέτες των Δημοκρατικών ανέφεραν ότι σημειώθηκε μια κάποια πρόοδος κατά τις διαπραγματεύσεις το Σαββατοκύριακο, αλλά πως υπάρχουν ακόμα σημαντικές διαφορές.

Οι Δημοκρατικοί προτείνουν ένα σχέδιο διάσωσης $3 τρισεκατομμυρίων, το οποίο θα περιλαμβάνει οικονομική ενίσχυση $600 την εβδομάδα για τους ανέργους, επίδομα το οποίο έληξε την Παρασκευή. Ζητούν, ακόμα, την επέκταση του επιδόματος έως τον Ιανουάριο, τη στιγμή που οι Ρεπουμπλικανοί προωθούν ένα πακέτο $1 τρισ. το οποίο θα μειώσει σημαντικά το ποσό του επιδόματος.

Την Δευτέρα, ο πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε την ιδέα ενός εκτελεστικού διατάγματος για να διευθετήσει το μορατόριουμ στις εξώσεις, ενώ εξαπέλυσε και προσβολές προς τους ηγέτες των Δημοκρατικών, οι οποίοι συναντιούνταν με τους κορυφαίους συμβούλους του προς αναζήτηση ενός συμβιβασμού. Αλλά, εν γένει απέχει από τις ίδιες τις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι προσπαθούν να εξασφαλίσουν «χρήματα διάσωσης» για τις πολιτείες που ελέγχονται από τους ίδιους και πως είναι απερίσκεπτοι με την επέκταση των επιδομάτων ανεργίας.

Πηγή >> https://www.ekirikas.com/ameriki_oikonomia/arthro/to_paketo_boitheias_ston_tramp_gia_ypografi_apo_bdomada_oi_epitages_ton_600-1448208/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr