Home ΚΟΣΜΟΣ Γαλλία: Έξω από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όσοι αρνούνται το εμβόλιο! – Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση

Γαλλία: Έξω από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όσοι αρνούνται το εμβόλιο! – Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση

by _
0 comment 223 views

Γαλλία: Έξω από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όσοι αρνούνται το εμβόλιο! – Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση

Αντιπολίτευση: «Αυτό είναι δικτατορία»


Νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο όσοι πολίτες ακροούνται να δεχτούν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα αποκλείονται από όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  ετοιμάζει η γαλλική κυβέρνηση, όπως αναφέρει το RT.

Το νομοσχέδιο το οποίο τιτλοφορείται ως «πράσινη κάρτα» πρόκειται να κατατεθεί προς συζήτηση στη γαλλική Βουλή.

Σύμφωνα με αυτό προτείνεται να απαγορευθεί η χρήση όλων των ΜΜΜ όπως και ορισμένων άλλων κοινόχρηστων χώρων σε εκείνους που θα αρνηθούν να δεχτούν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ή δεν μπορέσουν να δείξουν πιστοποιητικό σύμφωνα με το οποίο είναι αρνητικοί στον ιό.

Το νομοσχέδιο έχει συγκεντρώσει τα πυρά της  αντιπολίτευσης με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της «Εθνικής Συσπείρωσης» Sebastien Chenu να μιλά για απόπειρα επιβολής «δικτατορίας υγείας» από την κυβέρνηση, ενώ η πρόεδρος του κόμματος Marine Le Pen έκανε λόγο για «ουσιαστικό ολοκληρωτισμό».

Το σχέδιο νόμου επέκρινε και το «Ρεπουμπλικανικό Κόμμα» με τον Guillaume Peltier δεύτερον στην ιεραρχία του κόμματος να αναφέρει ότι πρόκειται για «ασύλληπτη ενέργεια» από την κυβέρνηση η οποία όπως συμπλήρωσε θέλει «να αποκτήσει όλη την ισχύ για να αναστείλει τις ατομικές ελευθερίες χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο». 

Από την πλευρά της εκπρόσωπος της γαλλικής προεδρίας ανέφερε ότι αυτό δεν έγινε «για να αποκτήσει η κυβέρνηση επιπλέον εξουσίες ούτε για να δημιουργήσει  ένα απολυταρχικό καθεστώς με άξονα την υγεία».

Το σχέδιο νόμου οδεύει στη Βουλή ενώ τη Δευτέρα η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει τους μαζικούς εμβολιασμούς στη χώρα. Η κοινή γνώμη όμως παραμένει διχασμένη.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι πάνω από το 50% των Γάλλων εκφράζουν έντονες αμφιβολίες για το αν θα δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο  για αυτό το λόγο και η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει τους όρους εκείνους που θα αναγκάσουν το σύνολο των πολιτών να το δεχθεί.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/947402_thyella-antidraseon-apo-tin-antipoliteysi-stin-gallia-gia

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr