Home ΚΟΣΜΟΣ Χάος στο Λονδίνο: Γκάφα του Μ.Τζόνσον η αναφορά σε -μία ακόμα ανώδυνη- «μετάλλαξη» του CΟVID-19 ή έχει σχέση με BREXIT;

Χάος στο Λονδίνο: Γκάφα του Μ.Τζόνσον η αναφορά σε -μία ακόμα ανώδυνη- «μετάλλαξη» του CΟVID-19 ή έχει σχέση με BREXIT;

by _
0 comment 228 views

Χάος στο Λονδίνο: Γκάφα του Μ.Τζόνσον η αναφορά σε -μία ακόμα ανώδυνη- «μετάλλαξη» του CΟVID-19 ή έχει σχέση με BREXIT;


Η μεγαλύτερη «γκάφα» ή υπάρχουν δεύτερες σκέψεις πίσω από την δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την δήθεν «μετάλλαξη» του στελέχους του Covid-19 κορωνοϊού που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες της Βρετανίας με την υπόλοιπη Ευρώπη;

Ολα δείχνουν ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση: Υπήρξε μια αύξηση των κρουσμάτων του Covid-19 στην Βρετανία τις τελευταίες ημέρες, ειδικά στην περιοχή του Λονδίνου και της νοτιοανατολικής Βρετανίας.

Και ο Μ.Τζόνσον βγήκε και εξήγγειλε νέο τοπικό lockdown που θα επηρέαζε 16-18 εκατ. από της 76 εκατομμμύρια των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ομως οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος των Συντηρητικών θα ήταν μεγάλες. Ήδη περί τους 85 βουλευτές των Συντηρητικών τον είχαν προειδοποιήσει στα τέλη Νοεμβρίου ότι αν δεν άρει το lockdown θα καταψήφιζαν το νόμο επιβολής του. 

Αλλά ο Μ.Τζόνσον επανέφερε σταδιακά την καραντίνα. Αρχικά πήγε το Λονδίνο στο επίπεδο 3 και μετά στο επίπεδο 4, δηλαδή το πιο σκληρό lockdown.

Πώς θα δικαιολογήσει όμως αυτό αφού ούτε οι πολίτες ούτε οι βουλευτές θα τους συγχωρούσαν ένα ακόμα ockdown την στιγμή μάλιστα που είχαν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί; Ετσι ειπώθηκε η μεγαλύτερη «ανοησία» (;) που έχει ειπωθεί μέχρι σήμερα από το στόμα του: Ότι επιβάλλεται lockdown γιατί εμφανίστηκε ένα στέλεχος κορωνοϊού που αυξάνει την μεταδοτικότητά τουΠερισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

Προσοχή:

– Δεν αυξάνει την θνητότητα

– Δεν μειώνει την επιβιωσιμότητα των αρρώστων

– Δεν μειώνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου (έστω αυτού του εμβολίου)

Αυτό το είπε και ο ίδιος, το είπαν και όλοι οι Βρετανοί λοιμωξιολόγοι και το λένε ακόμα και οι δικοί μας. Ούτε καν ο ΠΟΥ, βασικός υπεύθυνος της πανδημίας, δεν τόλμησε να πει ότι είναι κάτι το ανησυχητικό η συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Άλλωστε όπως αποκάλυψε το pronews.gr  από τον Σεπτέμβριο έχει εντοπιστεί η νέα αυτή μετάλλαξη του κορωνοϊού Ν501Υ και είναι μία από τις περίπου 4.000 μεταλλάξεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο ιός και η μόνη της διαφορά -όπως υποστηρίζουν επιστήμονες- είναι ότι αυξάνεται η μεταδοτικότητα του ιού.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι η μετάλλαξη μπορεί να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να αυξήσει τον αριθμό R κατά 0,4. Αυτός ο αριθμός (70%) εμφανίστηκε σε μια παρουσίαση του Δρ Erik Volz, από το Imperial College London, την Παρασκευή.

Μόλις το είπε έγινε ένας άνευ προηγουμένου χαμός, φυσικά κατευθυνόμενος και όλα αυτά ελάχιστες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τους οποίους απορρίπτουν το 70% των Ελλήνων και μεσοσταθμικά το 50% των Ευρωπαίων!

Παραδόξως, μόνο οι Βρετανοί είναι οι πιο «δεκτικοί» στο εμβόλιο.

Η ΕΕ διέκοψε αρκετές αεροπορικές συνδέσεις με την Βρετανία, οι Λονδρέζοι που θέλουν να κάνουν Χριστούγεννά επιχείρησαν να φύγουν από το Λονδίνο και να πάνε στις περιοχές που δεν έχουν lockdown, δηλαδή το 80% της υπόλοιπης Βρετανίας προκαλώντας ένα χάος άνευ προηγουμένου σε αεροδρόμια και δρόμους και στο «καπάκι» η Γαλλία έκλεισε τα σύνορα με αφορμή την δήλωση του Mπόρις Τζόνσον.

Και έκοψε την επικοινωνία με την υποθαλάσσια διάβαση του Ντόβερ με την οποία επικοινωνεί δια χερσαίου εδάφους η Βρετανία με την υπόλοιπη Ευρώπη, προκαλώντας στιγμές χάους στην περιοχή με χιλιάδες φορτηγά να είναι εγκλωβισμένα.

Και το κυριότερο: Λόγω της ματαίωσης εισαγωγών από την Γαλλία (που περίμενε «στην γωνία» τον Μπόρις Τζόνσον και την Βρετανία γενικά λόγω της απαγόρευσης αλιείας των γαλλικών αλιευτικών στην βρετανική ΑΟΖ) και διάφορες άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά και των μαζικών αγορών τροφίμων που προκάλεσε η ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον άρχισαν να παρατηρούνται ελλείψεις τροφίμων στην εφοδιαστική αλυσίδα και… χαρτιού υγείας. 

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς χαρακτήρισε την ενέργεια της Γαλλίας με την οποία βρίσκονται σε σχεδόν «εμπόλεμη κατάσταση» λόγω δικαιωμάτων αλιείας ως… «Απρόσμενη».

Κατόπιν του χάους που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ο Μ.Τζόνσον θα προεδρεύσει σήμερα έκτακτης συνεδρίασης του κυβερνητικού οργάνου αντιμετώπισης κρίσεων (CΟBRA) για να δει πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Και όλα αυτά μερικές ημέρες πριν από την λήξη της μεταβατικής περιόδου για το Brexit με ή χωρίς μια εμπορική συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις για την οποία συνεχίζονται μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

Και εδώ λοιπόν έρχεται το ερώτημα: Μήπως ο Μ.Τζόνσον προκάλεσε ηθελημένα όλο αυτό το χάος για να περάσει στο θέμα του BREXIT κάτι που θεωρούσε ότι δεν μπορούσε υπό κανονικές συνθήκες; Εκτός και αν επρόκειτα για απλή γκάφα…

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr