46 Πολιτείες των ΗΠΑ κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του Facebook για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.


46 Πολιτείες των ΗΠΑ κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του Facebook για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας


Συνολικά 46 από τις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ υπέβαλαν αγωγή κατά του Facebook απαιτώντας να επιβληθεί αγωγή για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Και σε πρώτη φάση ζητούν να πουλήσει το Instagram και το WhatsΑpp!

Η αρχή έγινε από την γενική εισαγγελία της Νέας Υόρκης, η οποία υπέβαλε των πρώτη αγωγή καθώς το μέγεθός της την έχει μετατρέψει σε μονοπώλιο που ελέγχει την ενημέρωση των πολιτών.

Είναι η δεύτερη μεγάλη αγωγή κατά διαδικτυακού μονοπωλίου στις ΗΠΑ καθώς τον περασμένο Οκτώβριο το ίδιο έπραξε το υπουργείο Δικαιοσύνης κατά της Google.

Η εισαγγελία κατηγορεί το Facebook πως εξαγοράζει εταιρίες μικρότερης δυναμικής προκειμένου να σταματήσει τον ανταγωνισμό και να κυριαρχεί μεταξύ των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, όπως είχε κάνει το 2012 με το Instagram.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ζούκερμπεργκ τότε είχε ισχυριστεί πως με την εξαγορά αυτή είχε ενισχύσει την εταιρία και την μετέτρεψε από «μικρή» σε «κυρίαρχο», ωστόσο το γεγονός ότι συνεχίζει την ίδια τακτική, προκάλεσε την αντίδραση της εισαγγελίας που μπλέκει σε νέες νομικές περιπέτειες την γνωστή πλατφόρμα.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/942921_46-politeies-ton-ipa-katethesan-agogi-se-varos-toy-facebook-gia?fbclid=IwAR3UibctcfOV3FuJG4JQs6CpGevdRLkwVmh0ZrMHOIMZ_wH8pDE7UCbjY00

 


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from pronews

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
www.pronews.gr/kosmos/diethni...