Home Greek News Ο Τράμπ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αλλά θα το κάνει τελικά επειδή τον ΠΙΕΖΕΙ το Κογκρέσο και δεν έχει άλλη επιλογή σε αυτό!!!

Ο Τράμπ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αλλά θα το κάνει τελικά επειδή τον ΠΙΕΖΕΙ το Κογκρέσο και δεν έχει άλλη επιλογή σε αυτό!!!

by _
0 comment 136 views

President Donald Trump and Turkish President Recep Tayyip Erdogan after a Nov. 13, 2019, news conference at the White House.Evan Vucci/AP


Ο Τράμπ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αλλά θα το κάνει τελικά επειδή τον ΠΙΕΖΕΙ το Κογκρέσο και δεν έχει άλλη επιλογή σε αυτό!!!


Σύμφωνα με την μεγάλη εφημερίδα The Washington Post .

Η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να επιβάλει πολυαναμενόμενες κυρώσεις στην Τουρκία τις επόμενες ημέρες για αγορά και δοκιμή ενός ρωσικού πυραυλικού αμυντικού συστήματος, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που γνωρίζουν τα μέτρα.

Η αναμενόμενη ανακοίνωση, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Reuters, έρχεται καθώς το Κογκρέσο είναι έτοιμο να εγκρίνει ένα σαρωτικό αμυντικό νομοσχέδιο που απαιτεί από τον Πρόεδρο Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400 για τις αντιρρήσεις των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ.

Το νομοσχέδιο υπεράσπισης διατάσσει τη διοίκηση να λάβει μέτρα εναντίον της Τουρκίας εντός 30 ημερών χρησιμοποιώντας τουλάχιστον πέντε κατηγορίες κυρώσεων που ενέκρινε το Κογκρέσο βάσει του νόμου Countering America’s Adversaries Through Sanctions, γνωστότερος ως CAATSA. Οι νομοθέτες και των δύο μερών υποστήριξαν ότι ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε το 2017 για να περιορίσει τις χώρες και τα άτομα από τη συνεργασία με την άμυνα, την ενέργεια και άλλους τομείς της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, πρέπει να εφαρμοστεί εναντίον της Τουρκίας και των Τούρκων αξιωματούχων που είναι υπεύθυνοι για την αγορά του περασμένου έτους του συστήματος S-400.

Ο Τραμπ έχει απειλήσει να ασκήσει βέτο στην αμυντική νομοθεσία για άλλους λόγους, αλλά το Κογκρέσο αναμένεται να συγκεντρώσει τις ψήφους για να τον παρακάμψει.

Πέρυσι, ο Λευκός Οίκος απέσυρε την Τουρκία από το κοινό πρόγραμμα F-35 λόγω ανησυχιών ότι η απόφαση της Άγκυρας να συμμετάσχει σε μια πυραυλική αμυντική σχέση με τη Μόσχα θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια της ευαίσθητης τεχνολογίας αιχμής του προγράμματος.

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε η διοίκηση Τράμπ θα επιβάλει επισήμως τα μέτρα.

Η καθυστέρηση του Τραμπ στην επιβολή των μέτρων – που θεωρείται ως ένα πλεονέκτημα της στενής σχέσης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ – έδωσε την εντύπωση ότι η κυβέρνηση, παρά τις απειλές και τις πιέσεις του Κογκρέσου, δεν πίστευε ότι θα εφαρμοστούν.

Περισσότερα εδώ > >https://www.washingtonpost.com/national-security/trump-administration-to-impose-long-awaited-sanctions-on-turkey-over-russian-missile-defense-system/2020/12/10/c266682c-3b15-11eb-bc68-96af0daae728_story.html


 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr