Ματσάκης: «Μόνο αντίχριστοι κλείνουν τις εκκλησίες…»


Ματσάκης: «Μόνο αντίχριστοι κλείνουν τις εκκλησίες…»

Τα μέτρα προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις


Ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, 9 Δεκεμβρίου, την νέα δέσμη των αυστηρών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση με στόχο την αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ιωάννου μάλιστα, θέλοντας να επεξηγήσει τα αυστηρά μέτρα, τόνισε τα εξής: «Όταν ανακοινώσαμε την τελευταία δέσμη μέτρων στις 27 Νοεμβρίου, αφήσαμε ανοικτό το παράθυρο για μερική αποκλιμάκωση ορισμένων περιορισμών ενόψει των εορτών, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επέτρεπε η επιδημιολογική εικόνα. Είχαμε προειδοποιήσει επίσης και για το ενδεχόμενο επαναφοράς αυστηρότερων μέτρων εάν υπάρξει επιδείνωση των δεδομένων. Τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας δεν μας αφήνουν πολλές επιλογές.

Όλοι γνωρίζετε ότι τις τελευταίες μέρες καταγράφεται επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών, η χειρότερη από τότε που ενέσκηψε η πανδημία. Τα κρούσματα αυξάνονται και αρκετοί συνάνθρωποί μας χρειάζονται νοσηλεία. Δυστυχώς ορισμένοι από αυτούς έχασαν τη μάχη για τη ζωή. Υπάρχει μια σχετική σταθεροποίηση στις νοσηλείες, αλλά δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε. Μας ανησυχεί συνεχιζόμενη αύξηση της «θετικότητας» που καταγράφεται από τα τεστ ταχείας διάγνωσης αντιγόνου σε όλη την Κύπρο. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει ότι ο ιός βρίσκεται παντού, σε όλες τις πόλεις, χωριά, επαρχίες. Θέλουμε να καταστείλουμε την περαιτέρω διασπορά του προτού είναι αργά. Για αυτό, το επόμενο διάστημα η προσπάθειά μας θα επεκταθεί σε κλειστούς χώρους αυξημένου συγχρωτισμού, με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.»

Ένα εκ των μέτρων που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ένεκα προφανώς και των εορταστικών ημερών είναι αυτό που αφορά τις εκκλησίες, το οποίο επακριβώς αναφέρει:

Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους θα τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών. Θρησκευτικές τελετές (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες) επιτρέπονται με μέγιστο αριθμό τα 10 πρόσωπα.

«Ντροπή σας και ξανά ντροπή σας»

Ένας εξ αυτών που δημόσια τοποθετήθηκαν ήταν και ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο οποίος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εξαπέλυσε πυρά κατά όσων πήραν την προαναφερθείσα απόφαση.

Στην εν λόγω τοποθέτησή του ο κ. Ματσάκης αποκάλεσε «αντίχριστους» όσους προχώρησαν στο κλείσιμο των εκκλησιών.

Αυτούσια η ανάρτηση:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:
ΜΟΝΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ! ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ
ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ… ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ:
ΚΡΑΤΑΤΕ ΠΟΝΤΙΟ-ΠΙΛΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ
ΕΚΔΗΛΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΤΑ
ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ, ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΝ
ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΏΝ ΠΑΤΕΡΏΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ
ΤΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΑΣ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ..ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!
Μ.Ματσακης
Ιατροδικαστής

Να υπενθυμίσουμε ότι τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωί.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως: «Με βάση τον σχεδιασμό που κάνουμε, θα παραμείνουν σε εφαρμογή μέχρι τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα γίνεται επαναξιολόγηση της κατάστασης με στόχο την αναθεώρηση των μέτρων, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα».