Home Greek News ΙΔΟΥ Ο ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ “ΦΙΛΕΛΛΗΝ” ΤΡΑΜΠ. Θα θέσει βέτο στο αμερικανικό νομοσχέδιο που προβλέπει κυρώσεις για την Τουρκία λόγω S-400

ΙΔΟΥ Ο ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ “ΦΙΛΕΛΛΗΝ” ΤΡΑΜΠ. Θα θέσει βέτο στο αμερικανικό νομοσχέδιο που προβλέπει κυρώσεις για την Τουρκία λόγω S-400

by _
0 comment 119 views

DIKASTIKO.GR / ΕΙΔΗΣΗ / O ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΒΕΤΟ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΟΓΩ S-400

Το νομοσχέδιο ζητά να εφαρμοστούν οι προβλέψεις του νόμου CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων) και να επιβληθούν τουλάχιστον πέντε κυρώσεις μέσα σε 30 μέρες από την υπογραφή του.

NEWSROOM icon

NEWSROOM


Βέτο στο σχέδιο νόμου για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) των ΗΠΑ του 2021, ύψους 740 δισ. δολαρίων, που προβλέπει και την υποχρεωτική επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας από την κυβέρνηση της χώρας, για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400, είναι αποφασισμένος να θέσει ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ο ίδιος τόνισε σε tweet του την Τρίτη.

«Ελπίζω ότι οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσουν ‘όχι’ στον Εθνικό Νόμο για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό (NDAA), ο οποίος είναι πολύ αδύναμος. Εγώ θα θέσω βέτο» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποφαίνεται ότι η απόκτηση των S-400 συνιστά μια «σημαντική συναλλαγή» .

Ως εκ τούτου ζητά να εφαρμοστούν οι προβλέψεις του νόμου CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων) και να επιβληθούν τουλάχιστον πέντε κυρώσεις μέσα σε 30 μέρες από την υπογραφή του.

Έτσι, αν ψηφιστεί άμεσα, τις κυρώσεις υποχρεώνεται να επιβάλλει ο Τραμπ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr