Home ΚΟΣΜΟΣ Το μεγάλο «φακέλωμα»: Έτσι θα είναι οι κάρτες εμβολιασμού – «Διαβατήρια» Covid-Free ζητούν οι αεροπορικές εταιρείες

Το μεγάλο «φακέλωμα»: Έτσι θα είναι οι κάρτες εμβολιασμού – «Διαβατήρια» Covid-Free ζητούν οι αεροπορικές εταιρείες

by _
0 comment 238 views

Το μεγάλο «φακέλωμα»: Έτσι θα είναι οι κάρτες εμβολιασμού – «Διαβατήρια» Covid-Free ζητούν οι αεροπορικές εταιρείες


Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τη λεγόμενη «κάρτα εμβολιασμού» και «συλλογών εμβολιασμού».  

Οι κάρτες εμβολιασμού θα χρησιμοποιηθούν ως ο πλέον απλός τρόπος για να γίνεται και να επαληθεύεται η παρακολούθηση των δόσεων του εμβολίου σύμφωνα με την Δρ. Kelly Moore.

«Όλοι θα εφοδιαστούν με μια τέτοια κάρτα την οποία θα μπορούν να βάλουν στο πορτοφόλι τους και η οποία θα αναφέρει τι δόσεις του εμβολίου έχουν κάνει και πότε θα είναι η επόμενη δόση. Ας το κρατήσουμε σε απλό επίπεδο, αλλά όλοι θα πάρουν αυτή την κάρτα», είπε η Moore.

Η ίδια είπε ακόμη ότι σε πολλά  μέρη στις ΗΠΑ, οι «ασθενείς» θα ζητηθεί να δώσουν εθελοντικά τον αριθμό του τηλεφώνου τους, ούτως ώστε να μπορούν να λαμβάνουν γραπτό μήνυμα για το πότε και που θα πρέπει να προχωρήσουν στην επόμενη δόση του εμβολίου.

Κάθε κέντρο εμβολιασμού θα πρέπει να αναφέρει στον CDC (την αρμόδια αρχή για τις μεταδοτικές ασθένειες στις ΗΠΑ) αναφορικά με τις δράσεις του.

Όπως αναφέρει το CNN ο CDC δεν απάντησε εάν στις αναφορές που θα συγκεντρώνει θα περιέχονται όλες οι πληροφορίες για κάθε εμβολιαζόμενο ξεχωριστά.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα αναλάβουν την προώθηση στα κέντρα εμβολιασμού 100 εκατομμυρίων συλλογών οι οποίες θα περιέχουν την κάρτα, μια βελόνα, μια σύριγγα, μια μάσκα και χαρτομάντιλα.

Όπως ανακοίνωσε ο Στρατός είναι έτοιμος να ξεκινήσει την διανομή των συλλογών από τη ν στιγμή που θα δοθεί το «πράσινο» φως για τα εμβόλια του κορωνοϊο. σύμφωνα με την επιχείρηση η οποία ονομάζεται «Operation Warp Speed».

Βέβαια είναι θέμα χρόνου πότε οι κάρτες θα αντικατασταθούν υποχρεωτικά με εφαρμογές κινητών τηλεφώνων καθώς είναι εύκολο να παραποιηθούν ή να πλαστογραφηθούν.

Ήδη εταιρείες προσφέρουν ανάλογες τέτοιες εφαρμογές.

Σε τι θα χρειαστεί όμως αυτό; Στο ότι κάθε ταξιδιώτης θα πρέπει να έχει μαζί του το κινητό τηλέφωνο για να αποδεικνύει το ιστορικό του εμβολιασμού του. Οι αεροπορικές εταιρείες κινούνται ταχύτατα προς αυτή την κατεύθυνση. Μετά την Αυστραλία ήδη οι εταιρείες της Γαλλίας μιλούτν ανοικτά για «διαβατήρια κορωνοϊού».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/941444_megalo-fakeloma-etsi-tha-einai-oi-kartes-emvoliasmoy 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr