Home ΗΠΑ «ΠΟΙΑ “Μαφία”;;; Δεν υπάρχει μαφία», δήλωσε ο διευθυντής του FBI J. Edgar Hoover

«ΠΟΙΑ “Μαφία”;;; Δεν υπάρχει μαφία», δήλωσε ο διευθυντής του FBI J. Edgar Hoover

by _
0 comment 170 views

«Δεν υπάρχει μαφία», δήλωσε ο διευθυντής του FBI J. Edgar Hoover (Τζέι Έντγκαρ Χούβερ)


-του Fernando Acosta Bernadet / μετάφραση του Ιωάννη Κουντούρη από το GreekNewsOnDemand.com


Μέχρι τη συνέλευση του Alapachin το 1957, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, το γνωστό FBI, αρνήθηκε εντελώς την ύπαρξη της Ιταλικής Μαφίας, ξεκινώντας με τη ρητή εντολή του διευθυντή του J. Edgar Hoover. Για περισσότερα από 20 χρόνια, αυτό το γραφείο επικεντρώθηκε σε άλλους δημόσιους εχθρούς όπως οι John Dillinger, “Pretty Boy” Floyd, “Baby-Face” Nelson, Alvin “Creepy” Karpis ή Thomas “Machine Gun” Kelly.

Το κύριο επίκεντρο της ατζέντας του Χούβερ ήταν, ωστόσο, η «κομμουνιστική απειλή». Με την ισχυρή υποστήριξη του Προέδρου Dwight Eisenhower, έβαλε όλες τις προσπάθειες και την προσοχή του Διοικήσεως σε ομάδες και άτομα που πραγματοποιούσαν πραγματικές ή υποτιθέμενες αριστερές δραστηριότητες.

Παρά ταύτα, παρά τα γεγονότα αυτά, υπήρχαν και άλλα ζητήματα, που έφταnαν σε κάποια κρυμμένα στοιχεία, όπως εκβιασμό, απόσπαση χρηµάτων και φόβο.

Ο Χούβερ είχε εμμονή με τη δημόσια εικόνα του Γραφείου, οπότε κατάλαβε το καθήκον και την ευθύνη του να κρατήσει το Γραφείο μακριά από κάθε είδους έρευνες σχετικά με τις δραστηριότητες της Μαφίας.

Υπήρχαν σκληρές πραγματικότητες, υπερυψωμένες από τον συγγραφέα της Μαφίας, Selwyn Raab:

Η απροθυμία του Χούβερ να αμφισβητήσει σοβαρά τη μαφία προήλθε από τρεις βασικούς παράγοντες, σύμφωνα με πρώην πράκτορες του FBI και ερευνητές ποινικής δικαιοσύνης. Πρώτα ήταν η δυσφορία του για μακρές, απογοητευτικές έρευνες που συχνότερα από ό, τι δεν θα τελείωναν με περιορισμένη επιτυχία.

Δεύτερον ήταν η ανησυχία του ότι οι μαφιόζοι είχαν τα χρήματα για να διεφείρουν ηθικά πράκτορες και υπονόμευαν την άψογη φήμη του Γραφείου. Και τρίτον, ο Χούβερ γνώριζε ότι η αυξανόμενη οικονομική και πολιτική δύναμη της Μαφίας θα μπορούσε να “εξαγοράσει” συνειδησιακά ευαίσθητους βουλευτές και γερουσιαστές που θα μπορούσαν να μειώσουν τον προϋπολογισμό του.

Με ένα υψηλό επίπεδο διαφθοράς και τις γνώσεις του για την αυξανόμενη δύναμη της Μαφίας, ο Χούβερ δεν ήθελε να πυροδοτήσει έναν πόλεμο που θα μπορούσε να χάσει το πολύτιμο γραφείο του. Για να το διατηρήσει, απαγόρευσε στους πράκτορές του να πραγματοποιούν μυστικές επιχειρήσεις για να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τη Μαφία.

Επιπλέον, απαγόρευσε τη χρήση της λέξης «Μαφία».

Υπήρχαν επίσης προσωπικά ζητήματα: η Μαφία γνώριζε δήθεν τις φήμες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του Χούβερ, τον…ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, και του έστειλε πολλές επιστολές με εκβιαστικό τόνο και σίγουρα θα τον «έπιασε» ο φόβος!

Παρά τη σχέση μεταξύ της ύπαρξης της Μαφίας και του Hoover ήταν ένα ανοιχτό μυστικό, η άρνηση “έφυγε” τελικά όταν οι αξιωματικοί είδαν με τα ίδια τα μάτια τους περισσότερους από 60 μαφιόζους σε μια ιστορική σύνοδο κορυφής στο Alapachin της Νέας Υόρκης, στις 14 Νοεμβρίου 1957.

Από εκεί και πέρα, η ιστορία που περιλάμβανε τη σχέση μεταξύ του FBI και της Ιταλικής Μαφίας άλλαξε για πάντα, αφήνοντας την άρνηση πίσω και μπήκε σε δράση με τους αδελφούς Κένεντι, έναν ως Πρόεδρο και τον άλλο ως Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος ξεκίνησε μια μάχη εναντίον της ιταλικής μαφίας.

Τι συνέβη στο Apalachin (Απαλαχίνη) το 1957;


https://www.nationalcrimesyndicate.com/there-is-no-mafia-said-fbis-director-j-edgar-hoover/


 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr