Home Greek News Κυριάκος Μητσοτάκης: «Νυχτερινή διασκέδαση μόνο μετά τα εμβόλια». – ΕΞΟΝΤΏΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ!!!

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Νυχτερινή διασκέδαση μόνο μετά τα εμβόλια». – ΕΞΟΝΤΏΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ!!!

by _
0 comment 187 views

PRONEWS.gr: Κ.Μητσοτάκης: «Νυχτερινή διασκέδαση μόνο μετά τα εμβόλια» – Το τέλος της εστίασης στην Ελλάδα: Εκπομπή ντοκουμέντο


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο 31ο Greek Economic Summit στη διαδικτυακή συζήτηση με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Lee C. Bolinger, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders», έδωσε την «χαριστική βολή» στην εστίαση, την «βαριά βιομηχανία» της χώρας, αφού είναι στενά συνδεδεμένη με τον τουρισμό και ανακοίνωσε ότι πως «η νυχτερινή διασκέδαση θα ανοίξει όταν θα έχουμε εμβόλια».

Δηλαδή προς το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021, όπως ο ίδιος έχει προσδιορίζει ότι θα έχει επιτευχθεί ένα ικανό ποσοστό εμβολιασμένων.

Είπε απλά ότι «Σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση»!

Οσο για το λιανεμπόριο είπε ότι «Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο».

Όταν η διεθνής και ελληνική εμπειρία έχει αποδείξει περίτρανα ότι τα lockdown το μόνο που έχουν πετύχει είναι η καταστολή της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Στην τεράστια ζημιά που υφίσταται τόσο ο τομέας του πολιτισμού όσο και της εστίασης, λόγω των Lockdown που η ελληνική κυβέρνηση επιβάλλει αλόγιστα, ήταν αυτήν την εβδομάδα αφιερωμένη η εκπομπή του PRONEWS TV που μεταδόθηκε από το Alert TV, με οικοδεσπότη τον Τάσο Γκουριώτη.

Καλεσμένοι της εκπομπής ήταν οι επιχειρηματίες από τον τομέα της εστίασης, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος και Δημήτρης Βραχάμης και από τον χώρο του πολιτισμού ο γνωστός στιχουργός Γιάννης Λιόντος.

Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, επιχειρηματίας της εστίασης περιγράφει την εκπομπή την τραγική πραγματικότητα και τις αντιφάσεις που βιώνουν οι επιχειρήσεις εστίασης μαζί με τους χιλιάδες εργαζομένους τους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζαφειρόπουλος επεσήμανε: «Ας πάρουν την απόφαση η κυβερνώντες να πουν ότι δεν ανοίγουν την εστίαση. Διότι αυτό που έχουμε είναι απλή κοροϊδία. Ποιος υπάλληλος θα δεχθεί να βγει από τη σιγουριά της αναστολής εργασίας για να δουλέψει δέκα μέρες, που επί της ουσίας δε θα δουλέψουν τα μαγαζιά; Οκτακόσια ευρώ δε θα πάρει κανένας υπάλληλος σε αναστολή εργασίας. Το νούμερο αυτό έχει ακουστεί διότι κάποιοι πιστεύουν ότι απαλύνει τον πόνο και το άγχος των εργαζομένων για τον πόνο τους.»

Ένας δεύτερος επιχειρηματίας του χώρου o Δημήτρης Βραχάμης τονίζει ότι: «Ακούγεται ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορεύσει εντελώς τη ζωντανή μουσική απ’ όσα μαγαζιά δεν έχουν άδεια κέντρου διασκέδασης. Δεν μπορεί να υποχρεώνουν τον πελάτη να πάει σε ένα μεγάλο κέντρο διασκέδασης για να ακούσει ζωντανή μουσική. Δεν μπορούν τα λίγα μεγάλα νυκτερινά κέντρα να απορροφήσουν τις χιλιάδες των εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτό το κομμάτι. Κυνηγούν την δουλειά μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γιάννης Λιόντος, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες, στιχουργούς και παραγωγούς της ελληνικής δισκογραφίας, επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο του έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα: «Η κανονικότητα θα επανέλθει στο κομμάτι της μουσικής τον Μάιο του ’22. Βλέπω το μέλλον εντελώς δυσοίωνο, ακόμη και για το 2021»

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/940507_kmitsotakis-tha-anoixoyme-ta-mpar-otan-tha-ehoyme-emvolio

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr