Home Greek News Θεσ/νίκη: Ξεσηκωμός φοιτητών στο ΑΠΘ ενάντια στο lockdown – Αρνούνται να «κλειδωθούν» στις εστίες τους (βίντεο)

Θεσ/νίκη: Ξεσηκωμός φοιτητών στο ΑΠΘ ενάντια στο lockdown – Αρνούνται να «κλειδωθούν» στις εστίες τους (βίντεο)

by _
0 comment 158 views

Θεσ/νίκη: Ξεσηκωμός φοιτητών στο ΑΠΘ ενάντια στο lockdown – Αρνούνται να «κλειδωθούν» στις εστίες τους (βίντεο)


Φοιτητές του ΑΠΘ συγκεντρώθηκαν έξω από τις εστίες του πανεπιστημίου κι αρνήθηκαν να «κλειδωθούν» μέσα, με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση των ΜΑΤ.

Την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών έφερε το βράδυ της Πέμπτης, καταγγελία για συγκέντρωση ατόμων έξω από τις φοιτητικές εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, εκατοντάδες φοιτητές που μένουν στις εστίες του πανεπιστημίου, συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο και στη θέα των δυνάμεων ασφαλείας άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στο lockdown ενώ στο σημείο βρέθηκαν για ενίσχυση και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σημειώνεται πως δεν υπήρξε ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές και οι δυνάμεις ασφαλείας αποχώρησαν από το σημείο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή ενόψει των πορειών για το Πολυτεχνείο, το οποίο η κυβέρνηση φοβάται ότι θα μετατραπεί σε έκφραση δυσαρέσκειας για το lockdown και θα συμμετάσχουν και πολίτες εκτός του χώρου της αριστεράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr