Home ΚΟΣΜΟΣ Μπουκάραν στη Βουλή οι Αρμένιοι : “Δεν παραδινόμαστε!!!”

Μπουκάραν στη Βουλή οι Αρμένιοι : “Δεν παραδινόμαστε!!!”

by _
0 comment 174 views

Μπουκάραν στη Βουλή οι Αρμένιοι : “Δεν παραδινόμαστε!!!”


Ο περήφανος λαός της Αρμενίας που μάχεται τις τελευταίες εβδομάδες απέναντι σε Τούρκους και Αζέρους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ αρνείται να παραδοθεί!

Μετά την ταπεινωτική συνθήκη ειρήνης που υπέγραψε ο πρόεδρος Νικόλ Πασινιάν με την οποία παρέδωσε σχεδόν όλο το Αρτσάχ στο Αζερμπαϊζάν, οργισμένοι πολίτες εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο.

Εκεί δεν βρήκαν κανέναν εκτός από τον πρόεδρο της Βουλής Αραράτ Μιρζογιάν, τον οποίον έχουν λιντσάρει. Κανείς αυτή τη στιγμή δεν ξέρει που βρίσκεται ή αν είναι ζωντανός.

Την ίδια στιγμή οι Αρμένιοι στρατιωτικοί έχουν αντιδράσει, καθώς θεωρούν πως η Αρμενία δεν θα πρέπει να συνθηκολογήσει αλλά να μπει στον πόλεμο για το Αρτσάχ και να μην περιορίζεται απλά στην αποστολή εθελοντών και όπλων και καλούν τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να τους υποστηρίξει, ενώ την ίδια στιγμή ο Πασινιάν μεταδίδει ζωντανά μηνύματα στο Facebook από άγνωστη τοποθεσία, στα οποία κατηγορεί τους πολίτες που διαμαρτύρονται γιατί δεν κατατάχθηκαν εθελοντές.

Η Αρμενία χτύπησε με πυραύλους Iskander το Μπακού

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρμενία επιτέθηκε με πυραύλους Ίσκαντερ στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, με πηγές να κάνουν λόγο για πραξικόπημα στην Αρμενία όπου ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους και άντρες με στρατιωτικές στολές έχουν εισβάλει σε κυβερνητικά κτήρια.

Το σίγουρο είναι ότι από την στιγμή που είχαμε μια τέτοια κλιμάκωση, την επομένη της υπογραφής μιας συμφωνίας που οι Αρμένιοι χαρακτηρίζουν ως «προδοτικής», υπάρχει ομάδα Αρμένιων στρατιωτικών που αντιδρά και αντιδρά ενεργά στην κίνηση της κυβέρνησής τους.

Στέλνει δυνάμεις η Ρωσία

Η Ρωσία αναπτύσσει από τη νύχτα ειρηνευτική δύναμη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με 1.960 στρατιωτικούς που μεταφέρονται αεροπορικώς και την ίδια στιγμή αναπτύσσεται ειρηνευτική δύναμη και από την Τουρκία. Την είδηση επιβεβαίωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν ενώ την ύπαρξη της τουρκικής ειρηνευτικής δύναμης ανακοίνωσε ο Αζέρος πρόεδρος Αλίεφ.

Η Τουρκία βάζει «πόδι» στον Καύκασο και πέτυχε μια μεγάλη νίκη κυρίως με τα drones που για πρώτη φορά στην στρατιωτική ιστορία τα χρησιμοποίησαν σε ρόλο εγγύς εναέριας υποστήριξης μικρών μονάδων και άλλαξαν τον ρου αυτής της σύγκρουσης που είχε παραμείνει παγωμένη επί χρόνια ενώ πριν το Αζερμπαϊτζάν λάβει την τουρκική βοήθεια, ουδέποτε είχε επιτύχει σημαντικές νίκες κατά των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων.

Το Γερεβάν θα επιστρέψει εδάφη στο Μπακού!

Ως μία από τις πιο ”μαύρες” σελίδες της Αρμενίας θα μπορούσε να πει ότι είναι η σημερινή. Το Γερεβάν αποδέχθηκε τους όρους του Ερντογάν, με την Ρωσία να δείχνει για άλλη μία φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον, με τον Αρμενικό Στρατό να καλεί κόσμο στο Αρτσάχ, καθώς δεν δέχεται τους όρους της συμφωνίας.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Αρμενίας δηλώνει πως δεν γνώριζε τις κινήσεις Πασινιάν!

Το κείμενο της συμφωνίας

Ανακοινώνεται πλήρης εκεχειρία και τερματισμός όλων των εχθροπραξίων στη ζώνη σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η περιοχή του Άγνταμ και τα εδάφη που κατέχονται από το αρμενικό μέρος στην περιοχή του Γκαζάκ της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν θα επιστραφούν στο μέρος του Αζερμπαϊτζάν στις 20 Νοεμβρίου 2020.

Το ειρηνευτικό σώμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναπτύσσεται παράλληλα με την απόσυρση των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων. Η διάρκεια της παραμονής του ειρηνευτικού σώματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι 5 έτη με αυτόματη παράταση για τις επόμενες πενταετείς περιόδους, εάν κανένα από τα μέρη δεν δηλώσει 6 μήνες πριν από τη λήξη της περιόδου τη πρόθεση του να τερματίσει την εφαρμογή αυτής της διάταξης.

Η Δημοκρατία της Αρμενίας θα επιστρέψει την περιοχή του Kelbajar στη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν από τις 15 Νοεμβρίου 2020 και την περιοχή του Λατσίν από την 1η  Δεκεμβρίου 2020 αφήνοντας πίσω τον διάδρομο του Λατσίν  (5 πλάτος χιλιομέτρου), το οποίο θα διασφαλίσει τη σύνδεση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ με την Αρμενία χωρίς να επηρεάζει ταυτόχρονα την πόλη Σούσι. Πραγματοποιείται ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου και άλλων κρατουμένων και σορών.

Νοέμβριος 2020

Ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΗΓΗ : makeleio.gr

https://pressroom-ioa.blogspot.com/2020/11/blog-post_62.html?m=1&fbclid=IwAR1fbAxjXBKEF4MDakzcFrtOt39ZvsbrPoRSZd8zv-yidBpMeb2z3Qug-BA

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr