Home Greek News Κρήτη: Η καταστροφική κακοκαιρία σε 20 φωτογραφίες

Κρήτη: Η καταστροφική κακοκαιρία σε 20 φωτογραφίες

by _
0 comment 216 views

Κρήτη: Η καταστροφική κακοκαιρία σε 20 φωτογραφίες

10/11/2020, 17:58


Νέα θεομηνία στην Κρήτη από το πρωί της Τρίτης, με εκτεταμένες καταστροφές κυρίως σε Χερσόνησο και Ρέθυμνο – Απεγκλώβισε πολίτες η Πυροσβεστική – Αίτημα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληττόμενες περιοχές

Εικόνες καταστροφής αφήνει πίσω της, στην Κρήτη, η κακοκαιρία που πλήττει ξανά το νησί την Τρίτη.

Με τα ύψη της βροχόπτωσης να αγγίζουν τα 100 χιλιοστά από το πρωί σε περιοχές των Χανίων, να τα ξεπερνούν αργότερα και να φτάνουν στα 240 χιλιοστά στο Ρέθυμνο, λίγο μετά το μεσημέρι, δημιουργήθηκαν ακραίες καταστάσεις αρχκά σε περιοχές του Ηρακλείου και αργότερα στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου.

kriti__1_
kriti__2_

Περισσότερες από 230 κλήσεις για βοήθεια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου δέχτηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Ηρακλείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μάλιστα, η Πυροσβεστική επενέβη για τον απεγκλωβισμό οκτώ ανθρώπων (με τρία παιδιά ανάμεσά τους), ενώ άλλο ένα παιδί απεγκλωβίστηκε στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, εκεί που τα σχολεία την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά.

kriti__3_
kriti__4_
kriti__5_
kriti__6_

Στον Πλατανιά Ρεθύμνου, η στάθμη του ποταμού ανέβηκε σε ανησυχητικό ύψος και σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Θ. Χασάπη, διατάχθηκε μερική εκκένωση των κατοικιών στην περιοχή.

kriti__7_
kriti__8_

Παράλληλα, κατολισθήσεις προκάλεσαν προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινο οι καταστροφές είναι μεγάλες σε υποδομές και οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων να αποφασίσει το κλείσιμο των δύο περιφερειακών δρόμων του Περάματος.

kriti__9_
kriti__10_
kriti__11_
kriti__12_

Επιπρόσθετα, αποκλείστηκε η Παλαιά Εθνική Οδός από τον κόμβο Σταλίδας – Μοχού έως τον κόμβο Σισσίου, ενώ έκλεισαν το τμήμα του ΒΟΑΚ στην περιοχή Σεληναρίου και η 2η έξοδος Χερσονήσου,  γιατί έπεσαν βράχοι στο οδόστρωμα, προκαλώντας καταστροφές.

kriti__13_
kriti__14_

Τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Χερσονήσου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη και το Δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο, παρουσία και του επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας Μανώλη Παραβολιδάκη, έκανε αυτοψία σε Μάλια, Σταλίδα, Χερσόνησο, Ανάληψη, όπου καταγράφονται πρωτόγνωρες ζημιές εντός των οικισμών από την ορμή και τον όγκο των υδάτων που παρέσυραν κάθε εμπόδιο στο πέρασμά τους.

kriti__16_
kriti__17_
kriti__18_

Με αφορμή τς καταστροφές που άφησε (και αφήνει) πίσω της η θεομηνία, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ) Κρήτης κοινοποίησε επείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ζητώντας την άμεση κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δήμων που πλήττονται από την κακοκαιρία, καθώς και την έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών των Δήμων της Κρήτης για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

kriti__19_
kriti__15__2

 

5185329

https://www.protothema.gr/greece/article/1063849/kriti-i-katastrofiki-kakokairia-se-20-fotografies/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr