Home Greek News Όταν κάποτε υπήρχε αεροπορικό εισιτήριο από Κέρκυρα για Αγρίνιο…

Όταν κάποτε υπήρχε αεροπορικό εισιτήριο από Κέρκυρα για Αγρίνιο…

by _
0 comment 104 views

Όταν κάποτε υπήρχε αεροπορικό εισιτήριο από Κέρκυρα για Αγρίνιο…

1 Νοεμβρίου 2020, 8:07 μμ


Του Λίνου Υφαντή,

Ένα σπάνιο -πλέον- εύρημα δημοπρατείται στο ebay, ενώ θα μπορούσε σήμερα να θεωρείται αυτονόητο. Πρόκειται για αεροπορικό εισιτήριο του δρομολογίου Αγρίνιο-Κέρκυρα. Χρονολογείται από το 1951 και το εξέδιδε ο τότε εθνικός αερομεταφορέας (Τεχνικαί Αεροπορικαί Εκμεταλλεύσεις).

Το εισιτήριο ήταν μέσα σε ένα δίπτυχο έγραφε την τιμή, τον προορισμό και το όνομα του επιβάτη. Δυστυχώς όμως από το 1977 το αεροδρόμιο έπαψε να λειτουργεί με τακτικές αεροπορικές συγκοινωνίες και έκτοτε η αεροπορική πρόσβαση στην πόλη μας αποτελεί μία νοσταλγία του παρελθόντος. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, τον χώρο του αεροδρομίου χρησιμοποιεί αποκλειστικά η Αερολέσχη Αγρινίου.

Αυτό που προκύπτει από το εισιτήριο είναι ότι το Αγρίνιο συνδέονταν και με την Κέρκυρα πέρα από την Αθήνα και τα Ιωάννινα, όταν είχε πρωτοξεκινήσει το 1930. Σημειωτέο ότι το νησί των Φαιάκων αποτελούσε έναν πολύ δημοφιλή προορισμό ήδη από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.

Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται προλαβαίνει ακόμα να το κλείσει, όχι φυσικά για να ταξιδέψει, αλλά για να αποκτήσει αυτό το συλλεκτικό εύρημα αναζητώντας το στο πασίγνωστο  και διεθνούς απήχησης  ebay. Σε κάθε περίπτωση η συλλογή τέτοιων αντικειμένων θα μπορούσε να αποτελέσει μια έκθεση μνήμης  του πολιτικού μας αεροδρομίου, αφού δεν μπορέσαμε να το ενεργοποιήσουμε ξανά…

https://www.agrinionews.gr/otan-kapote-ypirche-aeroporiko-eisitirio-kerkyra-agrinio/?fbclid=IwAR2ydeU4VwsMKtS7MfOLzBlcvscJU4Sypot90YMrs1XLu-G4NiZ_KlrdtNg

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr