Home Greek News Lockdown μέχρι… το Πάσχα προαναγγέλει η κυβέρνηση: «Θα αρθεί όταν πέσουμε στα 300 κρούσματα»

Lockdown μέχρι… το Πάσχα προαναγγέλει η κυβέρνηση: «Θα αρθεί όταν πέσουμε στα 300 κρούσματα»

by _
0 comment 110 views

Lockdown μέχρι… το Πάσχα προαναγγέλει η κυβέρνηση: «Θα αρθεί όταν πέσουμε στα 300 κρούσματα»


Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα το lockdown που θα ισχύσει από το Σάββατο στις 6 θα διαρκέσει μέχρι να πέσουν τα κρούσματα στα 300 (!) ημερησίως, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να περιμένουμε μέχρι και το… Πάσχα.

Έτσι διαψεύδεται η κυβέρνηση που δήλωνε μέχρι τώρα πως το lockdown θα κρατήσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου καθώς σήμερα είχαμε 2.900 κρούσματα και η εμπειρία των προηγούμενων μηνών δείχνει πως πουθενά δεν έχουν πέσει τα κρούσματα κορωνοϊού τόσο ραγδαία.

Ο Στέλιος Πέτσας έθεσε ως στόχο ώστε να αρθούν τα μέτρα κι αυτός είναι από 300 ως 400 ημερήσια, αριθμός κρουσμάτων επιπέδου Σεπτεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν απαιτείται χαμηλό τριψήφιο νούμερο, 300-400 κρούσματα ημερησίως, για άρση του lockdown, απάντησε ότι «γι’ αυτό μπήκαμε σε καραντίνα, πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε τέτοια νούμερα».

Η κυβερνητική αισιοδοξία για την απόδοση του δεύτερου lockdown μοιάζει να είναι δεδομένη, ωστόσο δεδομένη είναι και η ανησυχία στην κοινωνία για το κατά πόσο θα καταγράψουν τόσο μεγάλη «βουτιά» τα κρούσματα, τόσο σύντομα, ώστε να μην παραταθεί το lockdown και τον Δεκέμβριο.

Ο κ. Πέτσας, πάντως, είπε πως αν τα ημερήσια αυξηθούν κι άλλο, τότε δεν αποκλείεται το μέτρο του lockdown να παραταθεί. Αν δεν αυξηθούν βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην μειωθούν τόσο όσο ελπίζουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι ώστε να λήξει η δεύτερη καραντίνα, κάτι που σημαίνει πως πιθανόν να είμαστε σε lockdown μέχρι και το… Πάσχα.

Ο ίδιος τόνισε πως η απόφαση πάρθηκε διότι η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα έμοιαζε με «τσουνάμι» που θα ήταν αδύνατο να ελεγχθεί, ενώ σημείωσε ακόμη πως οι κλίνες ΜΕΘ αυξάνονται στην χώρα μας είτε με δημόσιους πόρους είτε με συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα.

Δείτε όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας για το lockdown

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/931564_tha-kratisei-3-evdomades-lockdown-spetsas-tha-arthei-otan-pesoyme

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr