Home Greek News Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι θα ισχύσει από το Σάββατο – Καταργούν ακόμα και την έγγραφη άδεια εξόδου;

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι θα ισχύσει από το Σάββατο – Καταργούν ακόμα και την έγγραφη άδεια εξόδου;

by _
0 comment 98 views

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι θα ισχύσει από το Σάββατο – Καταργούν ακόμα και την έγγραφη άδεια εξόδου;


Τα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξειδικευθούν από τους αρμόδιους υπουργούς και αναμένεται να είναι πιο σκληρή και από την καραντίνα που είχε μπει η χώρα τον Μάρτιο με το α’ κύμα της πανδημίας.

Π.χ. θα απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 21.00 το βράδυ για οποιοδήποτε λόγο πλην εργασίας και υγείας. Τις υπόλοιπες ώρες οι μετακινήσεις θα γίνονται με την αποστολή δωρεάν μηνυμάτων στο 13033.​

Θα υπάρχει «κατοχική» απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 το βράδυ ως τις 05.00 το πρωί.

Θα επιτραπεί η λειτουργία των δημοτικών σχολείων αλλά θα κλείσουν τα λύκεια και τα γυμνάσια! Απλώς γιατί δεν έχουν που να «παρκάρουν» τα μικρά παιδιά τους οι εργαζόμενοι! Τόσο σχέση με την υγεία έχει η καραντίνα…

Όπως και τον Μάρτιο, το λιανεμπόριο θα κλείσει και ανοικτά θα παραμείνουν μόνο φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα. Η εστίαση θα παραμείνει σε αναστολή λειτουργίας, ενώ θα επιτρέπονται οι υπηρεσίες για το σπίτι. Για τις μετακινήσεις με ΙΧ θα προβλέπεται μέχρι 1 άτομο πλέον του οδηγού (εξαιρούνται ανήλικα τέκνα).

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι εάν θα ισχύσει και η δυνατότητα έγγραφης άδειας εξόδου, και αν όχι για ποιο λόγο;

Για τα μηνύματα θα υπάρχουν οι γνωστές έξι επιλογές :

– Επιλογή 1: Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας).

– Επιλογή 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους.

– Επιλογή 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού. Μετάβαση στην τράπεζα, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Επιλογή 4: Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Σε αυτήν την επιλογή θα προστεθεί και η μεταφορά ανηλίκου από και προς σχολική μονάδα

-Επιλογή 5: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος.

– Επιλογή 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες και ημέρες θα γίνεται με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr