Home Greek News Βίντεο-ντοκουμέντο: Το «πληγωμένο» Ν/Θ Μ63 «Καλλιστώ» αγωνίζεται να γλιτώσει την βύθιση έξω από τον Πειραιά

Βίντεο-ντοκουμέντο: Το «πληγωμένο» Ν/Θ Μ63 «Καλλιστώ» αγωνίζεται να γλιτώσει την βύθιση έξω από τον Πειραιά

by _
0 comment 140 views

Βίντεο-ντοκουμέντο: Το «πληγωμένο» Ν/Θ Μ63 «Καλλιστώ» αγωνίζεται να γλιτώσει την βύθιση έξω από τον Πειραιά


Βίντεο-σοκ από τον εμβολισμό και την ουσιαστική καταστροφή του ναρκοθηρευτικού πλοίου Ν/Θ Μ63 «Καλλιστώ», βρετανικής ναυπήγησης, κλάσης “Hunt”, έξω από τον λιμένα του Πειραιά από το cargo ship MAERSK LAUNCESTON.

Πλοίο μεταφοράς κοντέινερ -με πορτογαλική σημαία- έβγαινε από τις εγκαταστάσεις της Cosco οδηγούμενο από πλοίο – πλοηγό όταν προσέκρουσε στην πρύμνη του ναρκαλιευτικού το οποίο εκείνη την ώρα έβγαινε από τον ναύσταθμο, έχοντας πλήρωμα 27 ατόμων.

Ενώ ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:30 η επιχείρηση ρυμούλκησής του στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, τα ερωτήματα σε ότι αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα σε μια ήρεμη θάλασσα, όπως φαίνεται στο βίντεο, το πρωινό μιας ηλιόλουστης ημέρας, είναι τεράστια και αγγίζουν αυτή την ίδια την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Στόλου.

Δεν είναι δυνατόν ένα πολεμικό πλοίο να εμβολίζεται και να καταστρέφεται από ένα τεράστιο cargo ship που το πλησιάζει με ταχύτητα 4-5 κόμβων και κανείς να  μην αντιδρά από το πλήρωμα του ναρκοθηρευτικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr