Η Αμερικανική πρεσβεία προδίδει την Θράκη και στηρίζει τους τουρκόφιλους αυτονομιστές του κόμματος DEB (Video + Σχόλιο)


Η Αμερικανική πρεσβεία προδίδει την Θράκη και στηρίζει τους τουρκόφιλους αυτονομιστές του κόμματος DEB (Video + Σχόλιο)


Μετά το Αιγαίο και την Aν.μεσόγειο οι ΗΠΑ κρατούν «ίσες αποστάσεις» και στην Θράκη, αφού εκτός του εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες του ελληνικού κράτους επισκέφτηκαν και τους φιλότουρκους, τους οποίους οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αφήσει και «αλωνίζουν».

Σε μια κίνηση-σοκ προχώρησε χθες η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, καθώς ο επιτετραμμένος της Αμερικανικής πρεσβείας  Ντέϊβιντ Μπέργκερ συναντήθηκε με τους τουρκόφιλους αυτονομιστές του «τουρκικού» κόμματος DEB στη Θράκη το οποίο υποκινείται από την Άγκυρα.

Μάλιστα η αμερικανική πρεσβεία διαφήμισε την επίσκεψη αυτή στα social media.

«Μπέργκερ: Ευχαριστώ την Πρόεδρο του DEB, τον Διευθυντή του ΠΕΚΕΜ και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πτυχιούχων Πανεπιστημίου της Μειονότητας που μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες τους. Εμπνεόμαστε από τον αρμονικό συνδυασμό πολιτισμών σε αυτήν την περιοχή», έγραψε η αμερικανική πρεσβεία.

Το κόμμα DEB (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας) το οποίο υποστηρίζει πως η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη είναι «τουρκική» βγήκε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές του 2019 στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης και κάθε άλλο παρά προάγει τον «αρμονικό συνδυασμό πολιτισμών» καθώς δημιουργεί ζητήματα και καταφέρεται εναντίον των Ελλήνων και του ελληνικού κράτους με τελικό στόχο φυσικά την αυτονομία της Θράκης και την προσάρτηση της στην Τουρκία.

Μάλιστα πρόσφατα έβγαλε κι ανακοίνωση στην οποία ζητά να φύγει ο ελληνικός στρατός από τα μουσουλμανικά χωριά, ενώ η πρόεδρός του Τσιγδεμ Ασαφογλου, που απεικονίζεται στη φωτογραφία έχει δηλώσει πως «είναι Τουρκάλα» και πως το DEB είναι «τουρκικό κόμμα». 

Άραγε τι δουλειά είχε ο κ.Μπέργκερ με μη εκλεγμένα μέλη ενός κόμματος, το οποίο τάσσεται ανοιχτά κατά της Ελλάδας, την οποία συνεχώς Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ως «πολύτιμη σύμμαχο»;

Για την επίσκεψη αυτή έβγαλε ανακοίνωση η Ελληνική Λύση ζητώντας εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση

«Ο Αμερικανός επιτετραμμένος Ντέϊβιντ Μπέργκερ συναντήθηκε στη Θράκη με αντιπροσωπεία του φιλοτουρκικού κόμματος DEB και τον «Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων Πανεπιστημίων» της Μειονότητας! Φορείς που επιβουλεύονται την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων της Θράκης. Η κυβέρνηση οφείλει να απαιτήσει εξηγήσεις τόσο από τον ίδιο όσο και από τον προϊστάμενο του».

Η επίσημη συνάντηση στη Μουφτεία

Νωρίτερα την Δευτέρα, προηγήθηκε επίσημη συνάντηση στην Μουφτεία Κομοτηνής με τον τοποτηρητή Μουφτή Χαλήλ Τζιχάτ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μουφτείας, «ο δρ. Τζιχάτ υποδέχθηκε στα γραφεία της Μουφτείας την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη την κα Λιζ Λη και τον επιτετραμμένο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ντέιβιντ Μπέργκερ.

Ο Σοφολογιότατος ευχαρίστησε για την επίσκεψη αυτή και η συζήτηση ήταν εποικοδομητική ωφέλιμη με ανταλλαγή απόψεων. Τέλος (στη συνάντηση δόθηκε) με επισημείωση του Σοφολογιοτάτου για την ειρηνική συμβίωση μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών Ελλήνων πολιτών χωρίς προβλήματα ειδικά στην θρησκευτική καθημερινότητα».

Σχόλιο:
Αν η Ελλάδα συνεχίσει να υποχωρεί στην ιδέα της Γαλάζιας πατρίδας πολύ πιθανόν σύντομα να δει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες υπό τουρκική σημαία, καθώς η Τουρκία δεν το κρύβει πως ο επόμενος στόχος της είναι η Θράκη.
Η κυβέρνηση πρέπει να ξυπνήσει, να σταματήσει να κλείνει το κόσμο στα σπίτια και να επενδύσει στην δημιουργία εθνική επιθετικής συνείδησης και όχι ηττοπαθών φοβικών συνδρόμων. Η Τουρκία και οι σύμμαχοι μας θέλουν αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης κάτι που μέρα με την μέρα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο.
Ο θεός να βάλει το χέρι του να ξυπνήσει ο λαός από την προπαγάνδα του Covid-19 και να δεί τον Εθνικό όλεθρο που έρχεται.

Πηγή: https://www.xronos.gr/rhttps://www.defencenet.gr/politiki/

Αν σας αρέσει η σελίδα  paralipomenanews.com βοηθήστε μας ακολουθώντας μας στα Social Media:

Facebook: fb.me/paralipomenanews

Twitter: #paralipomenanews