Home Greek News Ελληνοτουρκικά: Η τουρκική μονταζιέρα «έκοψε» τα Ίμια από το προκλητικό non paper

Ελληνοτουρκικά: Η τουρκική μονταζιέρα «έκοψε» τα Ίμια από το προκλητικό non paper

by _
0 comment 154 views

Ελληνοτουρκικά: Η τουρκική μονταζιέρα «έκοψε» τα Ίμια από το προκλητικό non paper

Παναγιώτης Σαββίδης
20/10/2020, 07:21


Η Τουρκία για μια ακόμη φορά έκανε το άσπρο, μαύρο κατηγορώντας την Ελλάδα για κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών «έκοψε» τις βραχονησίδες Ίμιααπό εικόνα χάρτη της ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, που περιλαμβανόταν στο προκλητικό non paper που είχε δημοσιοποιήσει στις 13/10/2020 με τίτλο «Τα βήματα κλιμάκωσης της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020».

Στους ελληνικούς χάρτες που χρησιμοποίησε το τουρκικό ΥΠΕΞ για να προσδώσει νομιμότητα στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του, περί παράνομων ελληνικών Navtex στο Αιγαίο Πέλαγος, οι βραχονησίδες Ίμια παρουσιάζονται ως αναπόσπαστο κομμάτι χώρας μας (εικόνα άρθρου),

Το protothema.gr είχε αναδείξει την γκάφα του τουρκικού ΥΠΕΞστις 14/10/2020 ενώ ακολούθησαν διάφορα σχόλια σε ελληνικά και τουρκικά social media, με αποτέλεσμα να παρέμβει η τουρκική «μονταζιέρα».

4_2

Στο νέο PDF που υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ, έχει μεγαλώσει η συγκεκριμένη εικόνα του ελληνικού χάρτη, με αποτέλεσμα να «εξαφανιστούν» οι βραχονησίδες Ίμια.

1_2
2_2

Mε το προκλητικό non paper η Τουρκία για μια ακόμη φορά έκανε το άσπρο, μαύρο κατηγορώντας την Ελλάδα για κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο. Με τίτλο «Τα βήματα κλιμάκωσης της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020» το έγγραφο του τουρκικού ΥΠΕΞ αφού «παρουσιάζει» τις ελληνικές… προκλήσεις, καταλήγει: «Είναι πλέον προφανές ότι η Ελλάδα είναι η πλευρά που κλιμακώνει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν τα απώτερα κίνητρα της Ελλάδας την παραμονή των διερευνητικών συνομιλιών».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr