Ο απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων που έπεσε στο Αρτσάχ υπέρ πατρίδος


Ο απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων που έπεσε στο Αρτσάχ υπέρ πατρίδος


Ένας Εύελπις ανάμεσα στους νεκρούς της Αρμενίας στο Αρτσάχ. Πρόκειται για τον αρμενικής καταγωγής Λοχαγό Ακοπιάν Μουκούτς, απόφοιτο της Σχολής Ευελπίδων, της τάξεως 2007.

Δείτε φωτογραφία από τη σχολή Ευελπίδων:

Ο Ακοπιάν Μουκούτς, δεξιά στη φωτογραφία

Ειδική μνεία για τον λοχαγό από την Ευελπίδων, από τη σελίδα της Εθνικής Επιτροπής Δικαίωσης Αρμενικού Ζητήματος στο Facebook.

Δείτε την ανάρτηση:

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της εκεχειρίας

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνται σήμερα για την παραβίαση της νέας συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μερικές ώρες μετά την σύναψή της για ανθρωπιστικούς λόγους.

Η κατάπαυση του πυρός συμφωνήθηκε χθες και τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα μετά την αποτυχία της συμφωνίας για εκεχειρία που είχε επιτευχθεί με τη μεσολάβηση της Ρωσίας πριν από μια εβδομάδα και είχε στόχο να σταματήσουν οι χειρότερες εχθροπραξίες που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή αυτή από τη δεκαετία του 1990.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας κατηγόρησε τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν ότι άνοιξε πυρ δύο φορές στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε και ότι έκανε χρήση πυροβολικού.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε παράλληλα ότι “ο εχθρός άνοιξε πυρ κοντά στην πόλη Τζαμπράιλ, όπως και τα χωριά αυτής της περιοχής (…) χρησιμοποιώντας οβίδες και πυροβολικό” και πρόσθεσε ότι ο στρατός των Αζέρων “έλαβε επαρκή μέτρα αντιποίνων”.

Αξιωματούχοι στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δήλωσαν ότι οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν επίθεση σε στρατιωτικές θέσεις του θύλακα και ότι υπάρχουν απώλειες και τραυματισμοί και στις δύο πλευρές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >> https://meaculpa.gr/o-apofoitos-tis-skholis-euelpidon-pou-epese-sto-artsakh-uper-patridos/?fbclid=IwAR3MHLbNiuuGdn2FjMHCppCqmh5aYVC-aHNoxp002eN98w1hL9Z1Mx5IjXc


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from facebook

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
www.facebook.com/permalink.php