Home ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Φόρουμ Πανθρησκείας: Η Παγκόσμια θρησκεία ολοκληρώνεται (Vid)

Φόρουμ Πανθρησκείας: Η Παγκόσμια θρησκεία ολοκληρώνεται (Vid)

by _
0 comment 208 views

Forum Πανθρησκείας: Η Παγκόσμια θρησκεία ολοκληρώνεται (Vid)


Σήμερα λήγει το διαθρησκευτικό φόρουμ των G20 που διήρκεσε μια εβδομάδα από τις το 13-17 Οκτωβρίου 2020, και διοργανώθηκε διαδικτυακά λόγω κορωνοϊού.

Η σύνθεση της έβδομης έκδοσης του φόρουμ, περιελάμβανε τον…

Καρδινάλιο Miguel Ángel Ayuso Guixot, ως Πρόεδρο του Συμβουλίου για το Διαθρησκευτικό Διάλογο του Βατικανού, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών, του Διεθνούς Κέντρου Διαλόγου (KAICIID), του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, του Παγκόσμιου Μουσουλμανικού Συνδέσμου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

O Οικουμενικός Πατριάρχης στο χαιρετισμό του δήλωσε τα εξής:

“Το κέντρο όλης της θεολογίας είναι η προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν έχει χρώμα, ηλικία, φύλο, εθνικότητα ή θρησκεία. Πρέπει να παρέχεται ίση μεταχείριση των ανθρωπίνων προσώπων, ανά πάσα στιγμή και σε κάθε μέρος”.

Καθώς οι ηγέτες από δέκα διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις, «συγκεντρώθηκαν» μέσω του Zoom, σε ένα διαθρησκευτικό φόρουμ G20, που φιλοξενήθηκε στη Σαουδική Αραβία, το έγγραφο του πάπα Φράνσις για την ανθρώπινη αδελφοσύνη είχε κεντρική θέση στις συζητήσεις.

Ενώ η χριστιανική εκκλησία εμφανίζεται αδρανής στις εξελίξεις, η κατασκευή της παγκόσμιας πανθρησκείας, με την ένωση των Αβραμικών θρησκειών (Ισλάμ, Ιουδαϊσμού και Χριστιανισμού) σε μια, με κοινό παρονομαστή των πατριάρχη Αβραάμ, προχωρά με ταχύτητα.

Αυτή τη στιγμή στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, κάτι που ονομάζεται Διαθρησκευτικό Φόρουμ G20, βρίσκεται σε εξέλιξη, για να συζητηθεί, με ποιο τρόπο το Ισλάμ, ο Ιουδαϊσμός και ο Χριστιανισμός μπορούν να «ενωθούν» και να φέρουν την παγκόσμια ειρήνη.
Γνωστή στη Δύση η ένωση αυτή των Αβραμικών θρησκειών και με το όνομα Χρισλάμ ( Chrislam), αναφέρεται και με διάφορα άλλα ονόματα, όπως: Πρωτοβουλία Αβραμικών θρησκειών, Διακήρυξη της Ανθρώπινης Αδελφοσύνης, Σύμφωνα του Αβραάμ. Αλλά ανεξάρτητα από το πώς θα την αποκαλέσει κάποιος, καταλήγει στο ίδιο αποτέλεσμα: Όλοι μαζί να γίνουμε ένα και οι διαφορές μεταξύ των θρησκειών να εκλείψουν. Όσο για τον Χριστό, αποτελεί μια λεπτομέρεια, την οποία θα παραβλέψουν, ώστε να τα βρουν μεταξύ τους, για να έχουν την παγκόσμια ειρήνη που επιθυμεί το αφεντικό τους, ο Αντίχριστος, ώστε να έρθει και να στεφθεί Παγκόσμιος ηγέτης.

Το 2019 ήταν η χρονιά που επικυρώθηκε, κωδικοποιήθηκε, προάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε το μόρφωμα του Chrislam, ενώ το 2020 είναι η χρονιά που υιοθετήθηκε από τους χαμένους ηγέτες αυτού του κόσμου. Η Παγκόσμια Θρησκεία, έχει ξεκινήσει και είναι εδώ.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ο Ιησούς Χριστός δεν έχει προσκληθεί στο Διαθρησκευτικό Φόρουμ των G20. Είναι πολύ διχαστικός για αυτούς, ώστε να Τον συμπεριλάβουν σε ένα τόσο «μεγάλο» συμβούλιο θρησκευτικών “ηγετών”. Δεν θα ακούσετε το όνομά Του ούτε μια φορά. Αντίθετα, θα ακούσετε να μιλάνε για την «Αδελφότητα του Ανθρώπου», «την συμπερίληψη των φύλων» και την ανάγκη για «κλιματική δικαιοσύνη». Η ατζέντα του Αντίχριστου.

Όπως είναι φυσικό λοιπόν, δεν μπορεί να λείπει και η Ατζέντα 2030, με όλα τα θέματα που προωθεί παγκόσμια. Και τι θα μπορούσε να αποτελεί καλύτερο μάρτυρα ομολογίας, από την ίδια την Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Amina J. Mohammed.

Διαβάστε τον χαιρετισμό που απηύθυνε στους θρησκευτικούς ηγέτες (και όχι μόνο) που παρακολούθησαν το φόρουμ, για να δείτε τι ομολογούν οι ίδιοι στον ΟΗΕ:

Εξοχότατοι,
Κυρίες και κύριοι,
Ας Σαλάμ Αλέκουμ (χαιρετισμός). Ειρήνη σε σας.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχω σε αυτό το Διαθρησκευτικό Φόρουμ των G20 που συγκεντρώνει μαζί μια τόσο εντυπωσιακή σειρά από θρησκευτικούς ηγέτες και ηγέτες της πίστης.
Ευχαριστώ τους διοργανωτές: το G20 Interfaith Forum Association, την Εθνική Επιτροπή Διαθρησκευτικού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, το Διεθνές Κέντρο Διαλόγου και τη Συμμαχία Πολιτισμών των Ηνωμένων Εθνών.
Αναγνωρίζω όλες τις σημαντικές προσπάθειές σας με την πάροδο των ετών για την προώθηση της Ατζέντας 2030 για την αειφόρο ανάπτυξη – και χαιρετίζω την προσήλωσή σας στην κοινωνική συνοχή, την ισότητα και τη βιωσιμότητα.
Αυτό είναι ιδιαίτερα επίκαιρο.
Η πανδημία COVID-19 μας δοκιμάζει όλους.
Οι κοινωνικές μας δομές διαλύονται καθώς τα νήματα αρχίζουν να σπάνε σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι ανισότητες αυξάνονται. Οι διαιρέσεις διευρύνονται. Τα προς το ζην χάνονται μέσα στα εκατομμύρια. Η κλιματική αλλαγή δε σταματά.
Και βλέπουμε συνεχώς αυξανόμενες επιθέσεις στην πολιτιστική πολυμορφία, τον θρησκευτικό πλουραλισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο, και αναβίωση του αντισημιτισμού, της αντι-μουσουλμανικής μισαλλοδοξίας, της ρητορικής μίσους, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και άλλων μορφών διακρίσεων.
Η Ατζέντα 2030 για την Αειφόρο Ανάπτυξη καταγράφει έναν τρόπο απόκρισης και ανάκαμψης που μπορεί να ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις.
Είναι ένα σχέδιο για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Παρέχει ένα πλαίσιο για μια απάντηση στην υγεία και αντιμετωπίζει τον κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο.
Ωστόσο, η πραγματοποίηση της Ατζέντας 2030 και η εξασφάλιση μιας παγκόσμιας ανταπόκρισης στην Covid19 απαιτεί δέσμευση και θάρρος.
Χρειάζεται να καταλάβουμε ότι για να λύσουμε μεγάλες προκλήσεις, πρέπει να ενωθούμε. Υπάρχει δύναμη στη διαφορετικότητα και χρειαζόμαστε αλληλεγγύη τώρα.
Όλοι σας αντιπροσωπεύετε αυτήν την κατανόηση – και τις αξίες που είναι βαθιά ριζωμένες σε όλες τις θρησκείες.
Αξίες όπως η συμπερίληψη. Η Κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω.
Από τη δική μου πίστη για το Ισλάμ, αντλώ δύναμη από το Χαντίθ (ισλαμική παράδοση) του Προφήτη Μωάμεθ (ειρήνη σε αυτόν) που μιλάει στην εποχή μας.
Το Χαντίθ περιλαμβάνει μια αντανάκλαση του να βλέπεις τους πιστούς «να δείχνουν αγάπη μεταξύ τους και να είναι ευγενικοί, να μοιάζουν με ένα σώμα, έτσι ώστε, εάν οποιοδήποτε μέρος του σώματος δεν είναι καλά, τότε ολόκληρο το σώμα να μοιράζεται την αϋπνία και τον πυρετό».
Η πανδημία COVID-19 απέδειξε τις διασυνδέσεις μεταξύ μας, αλλά επίσης και τις αδυναμίες μας.
Ο κόσμος μας είναι σαν ένα σώμα. Εφόσον ένα μέρος επηρεάζεται από αυτόν τον ιό, όλοι μας επηρεαζόμαστε.
Σας ευχαριστούμε που μαζευτήκατε, ώστε να θεραπεύσετε.
Και ευχαριστώ επίσης τους θρησκευτικούς ηγέτες που υποστήριξαν την έκκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, για παγκόσμια κατάπαυση του πυρός.
Η σημερινή εκδήλωση παρέχει μια εξαιρετική πλατφόρμα για την προώθηση όλων αυτών των προσπαθειών, για την επισκευή και την ανοικοδόμηση του κόσμου μας.
Σας ενθαρρύνω να χρησιμοποιήσετε αυτό το φόρουμ, για να αξιοποιήσετε τη δύναμή σας στην ποικιλομορφία.
Έχετε ενωθεί
 μαζί από πολλές θρησκείες για να επιβεβαιώσετε την κοινή μας πίστη στην ανθρωπότητα.
Διαμορφώνοντας τις καρδιές και τους νόες, διαμορφώνετε επίσης τον καλύτερο κόσμο που χρειαζόμαστε. Έναν κόσμο που είναι πιο περιεκτικός, ανθεκτικός και βιώσιμος για όλους.
Σας εύχομαι ό, τι καλύτερο.
Τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται μαζί σας,
Σας ευχαριστώ.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΗΕ.


You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr