Home Greek News Παρέμβαση Κρεμλίνου: Δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ.

Παρέμβαση Κρεμλίνου: Δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ.

by _
0 comment 140 views

Παρέμβαση Κρεμλίνου: Δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ.

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020


Με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter, η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, επαναλαμβάνει την πάγια θέση της υπέρ της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982), επισημαίνοντας το κυρίαρχο δικαίωμα των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια.

«Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο» τονίζει η ανακοίνωση. H τοποθέτηση της Ρωσίας, έχει ιδιαίτερη σημασία την ώρα που οι προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με το Ορούτς Ρέϊς, να χτυπούν … «κόκκινο».

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανάρτηση της Ρωσικής Πρεσβείας:

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών. Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο.


You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr